Libertatea / decembrie 2008
Sex Drive / În SEXcursie (scris & regizat de Sean Anders) e genul de comedie la care trebuie să ai răbdare...

În primul rînd, pentru că ai mai văzut - de "ţ" ori - povestea asta, de la American Pie încoace. În al doilea, pentru că actorii care joacă în ea (majoritatea necunoscuţi) seamănă cu alţi oameni (majoritatea, reali): Ian, protagonistul (Josh Zuckerman), e un fel de Jerry Seinfeld adolescent; amicul lui, Lance (Clark Duke), seamănă cu Cristian Gava ("tînărul minune" de la B1 TV); fratele mai mare al lui Ian, Rex (James Mardsen), e o combinaţie de Leonardo di Caprio şi Brad Pitt; Mary, fata Amish cu care se cuplează Lance (Alice Greczyn), are ceva dintr-o Monica Columbeanu cu statură normală. În fine, ar mai fi şi Felicia, colega lui Ian (Amanda Crew), care sigur seamănă şi ea cu cineva, dar pînă la încheierea acestei cronici autorul ei nu s-a prins cu cine (Draculina? sau Christina - Aguillera?).

Însă motivul principal pentru care e nevoie de răbdare la Sex Drive e că începutul (adică aşa, pînă pe la minutul 39 - din 109) este groaznic: "comedia" începe jos, jos de tot, cu o serie de "poante" total idioate (şi majoritatea scîrboase) care te fac să te întrebi ce dracu' cauţi la acest film! Pe nesimţite (şi e mai bine să fii nesimţit văzînd Sex Drive, cei prea sensibili s-ar putea să verse în plină vizionare şi-apoi, simţiţi fiind, să se simtă nevoiţi să şteargă pe jos), filmul demarează şi - după cîteva hîrtoape care ne zdruncină încrederea că vom găsi ceva de rîs - se (şi ne) instalează în certitudine: Sex Drive e, într-adevăr, o comedie-cu-suspans; adică atunci cînd te aştepţi nu vine, iar atunci cînd te aştepţi mai puţin, zbang, te loveşte.

Te loveşte, de pildă, un gag dărîmător (cu trimitere la sperma din părul lui Cameron Diaz în There's Something About Mary) atunci cînd prezervativul mînuit de Ian aterizează în capul mamei sale vitrege; dar momentele cele mai savuroase i se datorează lui Seth Green, mortal în chip de mecanic Amish pe nume Ezekiel. Peter Wentz & trupa lui Fall Out Boy apar, de asemenea, în episodul Amish - singurul reuşit cap-coadă. Nici finalul nu e tocmai rău, numai că vine prea tîrziu şi se tot lungeşte. În SEXcursie ar fi fost o excursie OK dacă cei care l-au făcut ar fi păstrat jumătate (hai, trei sferturi) şi-ar fi aruncat restul peste bord. Ce se taie nu se fluieră. A pagubă.

Regia: Sean Anders Cu: Josh Zuckerman, Amanda Crew, Clark Duke, James Marsden, Seth Green, Alice Greczyn

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus