Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  True Blood

Se apropie premiera noului serial original HBO, True Blood

februarie 2009
Serialul debutează cu un sezon de 12 episoade, din distribuţie făcând parte Anna Paquin, câştigătoare a premiilor Oscar şi Globul de Aur, Stephen Moyer şi Alexander Skarsgard.

True Blood este creat şi produs de Alan Ball (realizatorul serialului HBO Six Feet Under / Sub Pământ SRL, câştigător al premiului Emmy), care a scris, de asemenea, primele trei episoade şi a regizat două episoade ale serialului, bazat pe romanul The Sookie Stackhouse novels scris de Charlaine Harris.

Despre serial

Graţie unui om de ştiinţă japonez care a inventat sângele sintetic, vampirii s-au transformat, peste noapte, din monştri legendari în cetăţeni ca toţi ceilalţi. Şi deşi oamenii nu mai fac parte din "menu", ei au rămas totuşi grijulii apropo de "ieşirea din sicrie" a vampirilor. Liderii religioşi şi oficialităţile lumii au ales din ce tabără să facă parte, dar în micul oraş Bon Temps din Louisiana, decizia nu s-a luat însă.

Totuşi, chelneriţa Sookie Stackhouse (Anna Paquin), ştie exact ce înseamnă să fii un străin. "Blestemată" cu capacitatea de a asculta gândurile oamenilor, ea priveşte cu bunăvoinţă şi integrarea vampirilor - mai ales când vine vorba de Bill Compton (Stephen Moyer), un vampir atrăgător de 173 de ani care hoinăreşte prin lume. Dar de-ndată ce Sookie va fi atrasă într-o serie de mistere legate de sosirea lui Bill în Bon Temps, toleranţa ei va fi pusă la încercare.

True Blood e un serial sexy şi înfricoşător creat de părintele lui Six Feet Under, Alan Ball, şi e inspirat de atent gândita lume creată de romanciera Charlaine Harris. Descris de Ball, laureat cu Emmy, drept "popcorn pentru cei inteligenţi" şi având o suită de personaje care mai de care mai interesante, True Blood promite a fi o experienţă pe cinste.

Difuzare: începând de vineri, 6 februarie 2009, de la ora 22.00 - câte un nou episod în fiecare săptămână.

Toate articolele despre True Blood

Vampirii pe TV - True Blood, Anca Grădinariu