februarie 2009
True Blood
Serialul debutează cu un sezon de 12 episoade, din distribuţie făcând parte Anna Paquin, câştigătoare a premiilor Oscar şi Globul de Aur, Stephen Moyer şi Alexander Skarsgard.

True Blood este creat şi produs de Alan Ball (realizatorul serialului HBO Six Feet Under / Sub Pământ SRL, câştigător al premiului Emmy), care a scris, de asemenea, primele trei episoade şi a regizat două episoade ale serialului, bazat pe romanul The Sookie Stackhouse novels scris de Charlaine Harris.



Despre serial

Graţie unui om de ştiinţă japonez care a inventat sângele sintetic, vampirii s-au transformat, peste noapte, din monştri legendari în cetăţeni ca toţi ceilalţi. Şi deşi oamenii nu mai fac parte din "menu", ei au rămas totuşi grijulii apropo de "ieşirea din sicrie" a vampirilor. Liderii religioşi şi oficialităţile lumii au ales din ce tabără să facă parte, dar în micul oraş Bon Temps din Louisiana, decizia nu s-a luat însă.



Totuşi, chelneriţa Sookie Stackhouse (Anna Paquin), ştie exact ce înseamnă să fii un străin. "Blestemată" cu capacitatea de a asculta gândurile oamenilor, ea priveşte cu bunăvoinţă şi integrarea vampirilor - mai ales când vine vorba de Bill Compton (Stephen Moyer), un vampir atrăgător de 173 de ani care hoinăreşte prin lume. Dar de-ndată ce Sookie va fi atrasă într-o serie de mistere legate de sosirea lui Bill în Bon Temps, toleranţa ei va fi pusă la încercare.


True Blood e un serial sexy şi înfricoşător creat de părintele lui Six Feet Under, Alan Ball, şi e inspirat de atent gândita lume creată de romanciera Charlaine Harris. Descris de Ball, laureat cu Emmy, drept "popcorn pentru cei inteligenţi" şi având o suită de personaje care mai de care mai interesante, True Blood promite a fi o experienţă pe cinste.

Difuzare: începând de vineri, 6 februarie 2009, de la ora 22.00 - câte un nou episod în fiecare săptămână.



Regia: Alan Ball Cu: Chris Bauer, Nelsan Ellis, Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell, Ryan Kwanten, Rutina Wesley

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus