februarie 2009
Patru filme româneşti vor participa la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin (5-15 februarie 2009).

Cu sprijinul Institutului Cultural Român "Titu Maiorescu" din Berlin vor fi prezentate în cadrul festivalului debutul în lungmetraj al regizorului Radu Jude, Cea mai fericită fată din lume, scurtmetrajele Renovare în regia lui Paul Negoescu şi Bric-Brac în regia lui Gabriel Achim, precum şi coproducţia româno-anglo-maghiară Katalin Varga în regia lui Peter Strickland.

Totodată, în colaborare cu Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc şi Consiliul Naţional al Cinematografiei, Institutul Cultural Român din Berlin sprijină organizarea pentru al doilea an la rând al standului României din cadrul Berlinale European Film Market, precum şi editarea catalogului Romanian Film, care conţine informaţii despre toate producţiile româneşti lansate pe ecran în ultimii ani.

Anul acesta petrecerea filmului românesc va lua o amploare mult mai mare fiind introdus printr-un concert Zdob şi Zdub în Roter Salon, o locaţie consacrată din Berlinul de Est.

Mai multe informaţii despre eveniment la www.rki-berlin.de, www.berlinale.de.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus