februarie 2009
Filmul a obţinut Premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul Internaţional al Filmului de Dragoste de la Mons, ediţia a 25-a, desfăşurat în perioada 13-20 februarie 2009.

"Este primul premiu pe care-l iau pentru scenariu şi mă onorează foarte tare. Nefiind scenarist la bază, îmi dă şi mai multă încredere în mine. Chiar dacă nu este un love story clasic, filmul vorbeşte despre dragoste şi mă bucur ca această poveste a fost apreciată de un juriu internaţional format din profesionişti", a declarat regizorul şi scenaristul filmului, Adrian Sitaru.

Premiul a fost decernat de cea mai titrată actriţă de origine română a momentului, Anamaria Marinca, prezentă la festival în calitate de membru al juriului.

"Discuţiile au fost animate, mai ales cu privire la Pescuit sportiv sau Picnic, titlul sub care a fost prezentat în festival. Colegii mei s-au plâns de cele 10 minute de ameţeală, provocate de mişcările camerei de la începutul filmului, după care şi-au mărturisit fascinaţia pentru restul poveştii. Cu siguranţă a fost cel mai original şi mai controversat film din competiţie. E un film pe care mi-aş dori să-l mai văd şi care ne-a surprins prin ingenuitate şi naturaleţe. Am fost întrebată de nenumărate ori dacă dialogurile au fost improvizate. Au jucat nişte actori minunaţi care ne-au emoţionat" a declarat actriţa.

Regia: Adrian Sitaru Cu: Maria Dinulescu, Ioana Flora, Adrian Titieni

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus