Şapte Seri / martie 2009
Sunt supărat pentru că Mickey Rourke nu a luat Oscarul şi că a fost "furat", la fel ca şi Vals Im Bashir / Waltz with Bashir la film străin, în locul lui fiind preferat un japonez obscur, Okuribito (Plecări), dar nu am să ocup tot spaţiul cu frustrările mele, care se leagă şi de aprecierea universală a lui Slumdog Millionaire, acum şi cu 8 Oscaruri la activ! Iată însă 8 lucruri bune de la ediţia 81!

1. showul, mai scurt, mai concis. Scena, care arată altfel şi scaunele din public, direct în scenă. Aerul retro şi impunător, chiar dacă albastrul era rece.
2. Hugh Jackman, chiar dacă n-o să-l mai cred ca Wolverine, într-adevăr "muzicalul s-a întors" şi actorul e un performer înăscut, prezentator plin de şarm.
3. scheciul lui Seth Rogen şi James Franco apropo de Pineapple Express, extrem de amuzant şi direct la ţintă. Plus unu: prietenul lor surpriză Janusz Kaminski (primul şi ultimul DOP prezentator la Oscar)!
4. ideea de a aduce 5 actori/ actriţe pentru a prezenta premiile de interpretare, chiar dacă a durat mai mult, a fost mai intens
5. Penelope Cruz (premiu pentru rol secundar feminin în Vicky Cristina Barcelona), ea foarte drăguţă şi emoţionată şi speech-ul ei, terminat în spaniolă!
6. Mickey Rourke în costumul lui alb şi ochelarii fumurii, noul Jack Nicholson al showului (pe Jack nu l-am văzut anul ăsta)!
7. Ben Stiller cu barbă falsă, lăsată vraişte şi pierdut în spaţiu, prezentînd premiul de imagine alături de Natalie Portman, chiar dacă era un apropo răutăcios la retragerea din actorie a lui Joaquin Phoenix, a reuşit să destabilizeze showul!
8. speech-ul japonezului Kunio Katô pentru scurt metraj, într-o engleză limitată la "thanks" şi "Domo arigato mr. Roboto".


Notă: Acum şi pe blog la http://aldmovieland.blogspot.com/

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus