Şapte Seri / martie 2009
Premiile Gopo, Oscarul sau Goya, sau Cesar-ul autohton, ediţia numărul trei. Categoria grea, două filme, Nae Caranfil şi Radu Muntean. Restul e tăcere a luat 9 premii (şi cel mai bun film, scenariu şi actriţă în rol secundar, Ioana Bulcă, din 14 nominalizări) faţă de 4 ale lui Boogie (din 11, dar acestea au fost de regie şi actori şi actriţă rol principal: Anamaria Marinca).

Gala a fost mult mai rece şi în penumbră, faţă de data trecută; multă lume bună la ţinută de seară obligatorie, îngrămădită în hala de la Fratelli studios; scenografia, luminile, animaţia, rochia şi coafura prezentatoarei, actriţa Maria Dinulescu, au dat mai bine la TV (fragmente pe Realitatea), de ce nu s-a dat în direct de TVR sau la alt post îmi scapă, e o gală importantă care cred că ar fi făcut şi audienţă şi ar fi fost mai reuşită şi mai disciplinată!

Marin Moraru a luat premiul pentru întreaga carieră, la fel Elisabeta Bostan (moment interminabil!) şi sunetistul Andrei Pap. S-a vorbit de "noul val", "vechiul val" şi de "mari maeştrii". Anul trecut am dorit "să nu-i ia valul", acum mi-am amintit versurile, "ce e val, ca valul trece".

Să vedem dacă ediţia a patra va fi una de maturizare, pentru că am zis că "vreau să-l văd pe omuleţul lui Gopo la anul, mare, fălos şi vesel", dar am simţit disensiuni, şi nu cred că a crescut destul. El sau noi ceilalţi. Selecţia s-a făcut din 11 filme de lung metraj,11 documentare, şi 27 de scurtmetraje, dar cele trei filme cu cei mai mulţi spectatori abia au totalizat 64.689 de mii de intrări în săli! Le doresc filmelor care ies anul acesta şi vor fi la Gopo-ul viitor, o soartă mai bună la public!


Notă: Acum şi pe blog la http://aldmovieland.blogspot.com/

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus