martie 2009
Festivalul de film B-EST 2009
Festivalul Internaţional de Film BucharEST (B-EST IFF) are plăcerea să vă anunţe lista completă de filme din afara competiţiei şi din serile speciale ce vor fi difuzate în perioada 23-30 martie 2009 la cinematograful Studio!

Anul acesta, B-EST IFF va pregătit, în afara competiţiei, câteva filme de excepţie: Podul de flori, cel mai nou documentar al regizorului Thomas Ciulei; Four Nights With Anna, în prezenţa regizorului polonez Jerzy Skolimovski, invitatul special al festivalului şi autorul unei splendide expoziţii de pictură pe care o veţi putea vizita din data de 24 martie la Galeriile 3/4 ArtExpo, Teatrul Naţional din Bucureşti; Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson, un documentar de Alex Gibney (premiat cu Oscar pentru anteriorul Taxi to the Dark Side) ce trece în revistă, cu umor, ironie şi nostalgie, viaţa şi isprăvile (relaţia cu Hell's Angels, tentativa de a deveni şerif în Aspen, romanul Fear and Loathing in Las Vegas, implicarea activă în campania prezidenţială a senatorului George McGovern din 1972, etc.) inventatorului jurnalismului Gonzo, dr. Hunter S. Thompson; Moscow, Belgium, în regia lui Christophe Van Rompaey, premiat cu premiile ACID, Rails d'Or şi SACD pentru Scenariu la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes din 2008, cu premiul Krzysztof Kieslowski pentru Cel mai bun Film la Festivalul Internaţional de Film de la Denver din 2008 şi cu premiul pentru pentru Cel mai bun Debut la Festivalul de Film de la Zürich din 2008; şi, în fine, Tokyo!, exoticul triptic cinematografic realizat de Michel Gondry, Leos Carax şi Bong Joon-Ho, compus din scurt-metrajele Interior Design, Merde şi Shaking Tokyo ce alcătuiesc o simfonie în trei părţi disonante, care reflectă imaginea metropolei.

De asemenea, B-EST IFF vă propune două evenimente speciale - Seara documentarelor HBO, în cadrul căreia festivalul vă oferă o întâlnire cu primele două documentare produse de canalul HBO România - Apocalipsa după şoferi şi Nunţi, muzici şi casete video, şi Seara filmului israelian, în cadrul căreia veţi putea vedea, în premieră în România, filmul Shiva, scris şi regizat de actriţa Ronit Elkabetz împreună cu fratele ei, Shlomi Elkabetz.

Toţi studenţii, indiferent de facultate, au intrarea liberă.
Publicul va putea urmări filmele festivalului B-EST IFF pe baza unor bilete individuale sau a abonamentelor de câte 4 proiecţii.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus