martie 2009
Festivalul Național de Teatru 2009
Dau mâna cu tine, domnule Jurnal: Eu sunt Florentina şi am fost convinsă să te scriu. Trebuie să îţi spun de la început că toată ideea cu scrisul nu a fost a mea. Iniţiatorul este redactorul LiterNet-ului, nu ştiu ce urmăreşte cu treaba asta, dar cred că vom descoperi, amândoi, pe parcurs.

Lucrez din 2008 în echipa de promovare a celui mai tare :) eveniment teatral din România: Festivalul Naţional de Teatru. Bagheta FNT-ului va fi până în 2010 inclusiv, pe mâna Cristinei Modreanu. Cea care m-a cooptat de altfel în echipă. Scurtă descriere a ei, aşa ca să ştii despre cine e vorba: un om energic şi energetic care mută la propriu din loc nişte munţi înalţi de convingeri, orgolii, impresii false, discuţii discuţioniste etc... Nu vorbeşte mult, dar face foarte mult.

Lucrul meu la ediţia din 2008 a FNT-ului a fost de început, de încălzire. Imaginează-ţi însă munca depusă în 3 luni de către un om, însutită, înmiită şi aşa mai departe, şi o să ai o imagine despre suma eforturilor fiecărui membru al echipei festivalului. Aşa că eu îţi pot povesti aici doar despre o mică parte din ceea ce s-a întâmplat anul trecut, şi anume porţiunea mea de muncă, în rest, lucrurile sunt muuult mai complicate :).

Dar mai ţin minte şi acum cum fugeam pe străzile Bucureştiului ca să leg două evenimente din FNT şi îmi opream toate gândurile care îmi năvăleau în minte ca să aibă loc să se afişeze, luminoasă, concluzia: Mamă Doamne câtă energie şi devotament la aceşti oameni cu care lucrez. Incredibil!

Dragă Jurnalule, tu de fapt vei exista pentru a fi citit, pentru ca lumea care urmăreşte FNT-ul să vadă o perspectivă din interior a ceea ce înseamnă o parte din munca la un astfel de eveniment. Dar asta o să rămână secretul nostru!


2009 şi Avanpremierele FNT

Pentru 2009 ne-am apucat deja de lucru chiar din ianuarie, cu toate că festivalul este de abia în noiembrie (31 octombrie - 9 noiembrie 2009). Întâlniri, idei de promovare venite în vis sau la 12 noaptea, schimb de e-mailuri entuziaste atunci când îmi mai amintesc ce am visat, apoi organizare reciprocă etc.

Rezultatul: vrem să facem măcar o dată pe lună tot soiul de întâmplări legate de ediţia din 2009 a FNT-ului. Să ştii că LiterNet-ul e vinovat şi de ideea promovării acesteia în avans prin evenimente de prezentare a invitaţilor străini ce vor fi prezenţi la FNT 2009.

Deja a avut loc prima Avanpremieră FNT: proiecţia unui film documentar despre Sasha Waltz, film realizat de Brigitte Kramer. Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti ne-a sprijinit foarte mult şi a fost o gazdă potrivită. Cu toate că am făcut comunicarea către public şi presă foooarte târziu, am rămas uimite (Cristina Modreanu, Vava Ştefănescu şi eu) să vedem că se strânge atâta lume în Mediatecă, mai ales la ora 18.00, într-o zi de miercuri. Eu am numărat discret, pe întuneric, când se proiecta filmul documentar pe care eu îl văzusem deja de 3 ori, în jur de 35 de persoane! :)

Avanpremierele vor continua, chiar zilele astea vom discuta seara de Avanpremieră 2 din luna aprilie. O să afli şi tu din timp ce stabilim. Doar eşti într-o poziţie privilegiată, nu? :)

În plus, pe următoarea pagină, dragul meu Jurnal Florentin, o să scriu şi câteva impresii de la turneul pus la cale pentru lansarea revistei de artele spectacolului Scena.ro. 3 oraşe//3 teatre//înainte de 3 evenimente teatrale de excepţie!

Stay tuned până atunci şi la final, îţi fac o invitaţie ţie, Jurnalule, şi celor care te vor citi: aplauze doar dacă vă place :)

(25.03.2009)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus