martie 2009
Revista Observator cultural a premiat excelenţa în literatura română pentru anul 2008 în cadrul Galei Premiilor "Observator cultural", luni, 30 martie 2009, în sala Teatrului Odeon.

Prezentatorul Galei, Marius Manole, actor al Teatrului Naţional Bucureşti, a prezentat membri juriului şi echipa redacţională a Observatorului cultural şi a citit fragmente din operele autorilor nominalizaţi.

Invitatul special al Galei a fost Maxim Belciug, interpret de chitară clasică.

Câştigătorii celei de-a treia ediţii a Premiilor "Observator cultural" sunt:

Debut:

Simona Sora - Regăsirea intimităţii, Cartea Românească
Iulian Costache - Eminescu. Negocierea unei imagini, Cartea Românească

Poezie:

Liviu Ioan Stoiciu - Craterul Platon, Vinea

Critică / Istorie / Teorie literară

Eugen Negrici - Iluziile literaturii române, Cartea Românească

Proză

Ion Iovan - Ultimele însemnări ale lui Mateiu Caragiale, Curtea Veche

Eseu / Memorialistică

Livius Ciocârlie - Cu dinţii de lână, Humanitas

Premiul "Gheorghe Crăciun" pentru Opera Omnia s-a acordat în acest an scriitorului Norman Manea. Deoarece dumnealui nu s-a aflat în ţară, a transmis mulţumirile sale prin intermediul unei înregistrări video.

Premiul cititorilor a fost obţinut de Daniel Bănulescu pentru al său Cel mai bun roman al tuturor timpurilor, publicat la Cartea Românească.

În timpul Galei, Jean Harris, director al Observer Translation Project, a prezentat proiectul online de traduceri, demarat şi susţinut de revista Observator cultural şi de numeroşi traducători şi colaboratori. Acest proiect, unul dintre puţinele proiecte private care se ocupă de traducerea scriitorilor români în alte limbi, s-a remarcat şi a fost bine primit de către presa străină de specialitate.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus