Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Constantin şi Elena

O incredibilă poveste de dragoste - Constantin şi Elena

aprilie 2009
FILMLAB, Institutul Cervantes şi Cinemateca Union au onoarea să vă invite la prima proiecţie din Bucureşti a filmului Constantin şi Elena, un lung-metraj documentar ce i-a adus tânărului regizor Andrei Dăscalescu premiul pentru debut la prestigiosul festival de film documentar de la Amsterdam (IDFA) şi o nominalizare la Premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar.

Viaţa de zi cu zi a unui cuplu de bătrâni, documentată timp de un an în stil pur observaţional, devine un film despre timp, viaţă şi moarte, o lecţie de inocenţă, fericire, seninătate şi - nu în ultimul rând - o incredibilă poveste de dragoste.

Proiecţia va avea loc vineri, 10 aprilie 2009, ora 19:20 la Cinemateca Union. Pe 14 aprilie 2009, filmul va fi prezentat la Paris (în cadrul Zilelor Filmului Românesc) iar la începutul lunii mai, la Londra (în cadrul Festivalului Filmului Românesc organizat de Fundaţia Raţiu). După film, regizorul va purta o discuţie cu publicul.

Ca urmare a numărului limitat de locuri, vă rugăm să vă confirmaţi participarea la adresa office@filmlab.ro.

Constantin şi Elena, 2008
durata: 1h43m, format: HD, co-producţie româno-spaniolă: Filmlab & Chello Multicanal
Regie, imagine, montaj: Andrei Dăscalescu
Producători: Andrei Dăscalescu, Roberto Blatt