aprilie 2009
Concursul de scenarii NISI MASA, 2009
Asociaţia Culturală Control N organizează în perioada 15 aprilie - 31 iulie 2009 etapa naţională a Concursului de Scenarii NISI MASA. Concursul se desfăşoară pentru al 8-lea an în Europa şi este unul dintre cele mai cunoscute concursuri europene adresate pasionaţilor de cinema.

Asociaţia Culturală Control N a fost fondată în ianuarie 2009 şi are ca scop promovarea cinematografiei autohtone pe plan internaţional, organizarea de activităţi educaţionale în domeniul cinematografiei şi descoperirea de noi talente între iubitorii de film.

Din aprilie 2009, Asociaţia Culturală Control N este reprezentantul NISI MASA în România. NISI MASA este o reţea de asociaţii, prezentă în 19 ţări europene, care îşi propune întărirea comunicării internaţionale între tineri pasionaţi de cinema, prin organizarea de proiecte legate de film în diverse ţări europene, ateliere de creaţie şi publicaţii legate de cinematografia europeană. Mai multe detalii despre NISI MASA se găsesc pe site-ul oficial www.nisimasa.com.

Începând cu 15 aprilie 2009, NISI MASA şi Control N organizează a 8-a ediţie a Concursului European de Scenarii NISI MASA. Concursul se adresează tinerilor scenarişti, profesionişti şi amatori, cu vârste cuprinse între 18 şi 28 de ani. Înscrierea la concurs se face trimiţând un scenariu de film de scurt metraj, puternic legat de tema din acest an: "Tabu".

Scenariile trebuie scrise conform ghidului postat pe site-ul www.nisimasa-scriptcontest.eu şi trimise prin poştă, până la data de 31 iulie 2009 (data poştei) către

Asociaţia Culturală Control N
OP15-CP10, Bucureşti, 053120

Scenariile vor fi tipărite şi capsate, conţinând pe prima pagină titlul scenariului, numele şi datele de contact ale autorului.

Un exemplar electronic, în format RTF (rich text format) va fi trimis de asemenea prin email, la adresa [email protected].

Aplicaţiile vor fi însoţite de un formular de înscriere, disponibil pe site-ul www.nisimasa-scriptcontest.eu.

Autorii pot adăuga şi un document de maxim o pagină în care să menţioneze motivele pentru care s-au decis să participe la concurs şi felul în care scenariul lor se leagă de tema concursului, "Tabu".

Scenariile primite vor fi analizate de către un juriu compus din 3 profesionişti din cinematografia română. Se vor desemna 3 scenarii câştigatoare ale fazei naţionale, care ulterior vor participa la etapa de jurizare internaţională.

Scenariştii câştigători ai etapei naţionale vor fi anunţaţi în data de 15 septembrie 2009. Etapa de jurizare internaţională se va definitiva în luna noiembrie 2009 cu desemnarea celor 12 scenarii câştigatoare.

Scenariştii selecţionaţi vor participa gratuit la workshopul European Short Pitch. Workshopul se desfăşoară în 2 sesiuni. Prima sesiune va avea loc la Moulin d'Andes, Franţa şi este dedicată îmbunătăţirii scenariilor. Participanţii vor fi îndrumaţi de un grup de experţi europeni în scrierea scenariilor. A doua sesiune va consta în iniţierea participanţilor în prezentarea şi susţinerea scenariilor lor în faţa producătorilor de film şi se va finaliza cu o sesiune de pitching cu producători europeni invitaţi la workshop. Fiecare dintre cei 12 câştigători va avea astfel ocazia să obţină finanţare pentru producerea scenariilor lor.

Mai multe detalii despre înscrierea la concurs, condiţii de participare şi ghidul de bază pentru scrierea scenariilor se găsesc pe site-ul www.nisimasa-scriptcontest.eu sau scriind pe adresa de email [email protected].