Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film Cannes, 2009

Poliţist, adjectiv şi Amintiri din Epoca de Aur incluse în secţiunea Un Certain Regard, Cannes, 2009

aprilie 2009
Periscop Pictures şi 42KMFILM anunţă selecţia filmului Poliţist, adjectiv, cel de-al doilea lungmetraj scris şi regizat de Corneliu Porumboiu, în secţiunea Un Certain Regard din cadrul selecţiei oficiale a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes - 2009.

Poliţist, adjectiv, cu Dragoş Bucur, Vlad Ivanov, Ion Stoica şi Irina Săulescu în rolurile principale, propune o incursiune într-un gen inedit pentru cinematografia românească - un fals policier despre un tânăr poliţist de provincie care, treptat, îşi pierde încrederea în legea pe care ar trebui să o aplice.

Din echipa tehnică a filmului fac parte Marius Panduru, RSC (imagine), Roxana Szel (montaj), Alexandru Dragomir şi Sebastian Zsemlye (sunet), Mihaela Poenaru (scenografie) şi Giorgiana Bostan (costume).

Filmul e produs de Corneliu Porumboiu şi de Marcela Ursu (producător executiv), iar finanţarea proiectului a fost făcută din surse proprii, cu sprijinul CNC, S.C. Racova S.A., S.C. Raza Studio S.R.L. şi cu participarea HBO România.

Poliţist, adjectiv reprezintă cea de-a doua prezenţă canneză a regizorului, după ce, în 2006, filmul său de debut, A fost sau n-a fost?, a câştigat premiul Camera d'Or.

Cea de-a 62-a ediţie a Festivalul Internaţional de Film de la Cannes se va desfăşura în perioada 13 - 24 mai 2009.

Tot la secţiunea Un Certain Regard va participa şi filmul Amintiri din Epoca de Aur semnar de Hanno Höfer, Răzvan Mărculescu, Cristian Mungiu, Constantin Popescu, Ioana Uricaru.

Toate articolele despre Festivalul de film Cannes, 2009

Abilitate - Un prophète, Andrei Gorzo