mai 2009
European Opera Days, 2009
European Opera Days, manifestare aflată la cea de a treia ediţie, a debutat la început de mai 2009 şi la Bucureşti printr-o iniţiativă a Asociaţiei Tinerilor din România pentru Cultură şi Normalitate. Voluntarii A.T.R.C.N au oferit trecătorilor, în parc, pe stradă sau la metrou, căşti audio la care puteau asculta arii de operă.

De la Londra la Brno, de la Barcelona la Talinn, pe 9 mai 2009 muzica de operă va răsuna în multe oraşe europene, sărbătorind European Opera Days şi, totodată, European Year of Creativity and Innovation. Intrat în circuitul cultural al Europei, Bucureştiul va găzdui un spectacol extraordinar sub titlul Ascultă, simte, descOPERĂ! ce va avea loc la Teatrul de Vară din Herăstrău, pe 9 mai 2009, de la orele 20:30.

Spectacolul îl prezintă pe tenorul Vlad Miriţă alături de invitaţii săi, solişti de operă sau pop, având un repertoriu care acoperă arii dintre cele mai cunoscute - Verdi, Puccini, Bizet, dar şi canţonete sau chiar piese din musicaluri. Orchestra formată din 80 de tineri instrumentişti, condusă de dirijorul Daniel Jinga, şi corul Accoustic, vor contribui la atmosfera deosebită, mai ales că, aşa cum ne-a declarat Vlad Miriţă, întreg spectacolul a fost gândit ca o succesiune de stări şi emoţii, fără a fi întreruptă de pauză sau de intervenţia unui prezentator.

Cunoscut publicului larg ca finalist, alături de Nico, al galei naţionale a concursului Eurovision 2008, Vlad Miriţă se mândreşte cu un repertoriu liric bogat, cel mai recent succes al său fiind chiar debutul pe scena Operei Române, în rolul Alfredo Germont din Traviata de Verdi, la începutul lui 2009.

Cu această ocazie, va fi inaugurat Teatrul de Vară, condus de îndrăgitul actor Alexandru Arşinel, care a acceptat cu entuziasm propunerea A.T.R.C.N declarând că un astfel de spectacol ilustrează perfect misiunea pe care şi-a propus-o, şi anume - promovarea diversităţii culturale şi atragerea unui public cât mai eterogen, atât ca vârstă, cât şi ca preferinţe muzicale.

Peste 2.500 de bucureşteni sunt aşteptaţi sâmbătă, 9 mai, la orele 20:30, la Teatrul de Vară din Herăstrău, la concertul Ascultă, simte, descOPERĂ!. Intrarea este liberă.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus