România Liberă / aprilie 2004
Săptămâna trecută a avut loc la Viena o întâlnire a Comisiei Eurimages, la sfârşitul căreia s-a hotărât ce filme de lungmetraj să fie finanţate prin aceste fonduri europene, precum şi ce distribuitori europeni să fie ajutaţi în perioada imediat următoare.

Printre aceştia din urmă se află nu mai puţin de trei români. “Independenţa Film” va fi ajutat să distribuie în România filmele “Son Frère” de Patrice Chéreau şi “Nathalie” de Anne Fontaine. Moebius Association (despre care ştim până acum că a distribuit, din păcate, fără un ecou în public, “Hâc!”) a primit o finanţare pentru distribuirea altor două producţii ungare, “Boldog Szuletesnapot” de Fazakas Csaba şi “Melyen orzott titkok” de Zsuzsa Boszormenyi. Tot două filme ungureşti - “Apam Beajulna” şi “Rosszfiuk”, ambele de Tamas Sas - vor fi distribuite la noi de SC Interfilm Rom. Eurimages va oferi totodată fonduri în valoare totală de 3.330.000 de euro pentru finanţarea a nouă filme europene de ficţiune, printre autorii acestora numărându-se Michael Haneke, Costa Gavras şi Gyorgy Palfi.

Iulia Blaga

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus