România Liberă / aprilie 2004
Along Came Polly
Un regizor, al cărui nume ne aminteşte de unul dintre marile porturi europene, John Hamburg, ne propune o comedie fără haz, un model aproape de felul cum n-ar trebui să se facă filme în acest gen atât de popular. Aici autorul (care a mai făcut Meet the parents şi Zoolander ca scenarist) îşi asumă şi regia, propunându-ne o poveste trasă de coadă de la început la sfârşit.

Expert în asigurări, personajul principal, Reuben Feffer (interpretat de Ben Stiller), este înşelat de proaspăta soţie chiar în voiajul de nuntă, experienţa sa în riscuri ale vieţii fiind de-a dreptul nulă. Pentru a-şi reface cordul rănit Reuben trăieşte o schematică poveste de amor cu Polly, fiinţa care dansează salsa până la epuizare cu homosexuali, mănâncă feluri extrem de picante, face colecţii de amintiri de la foşti prieteni etc., etc. Divorţul între calculele personajului principal şi hobby-urile proaspetei sale amice, plus apariţia în final a soţiei prilejuiesc doar o cascadă de gaguri vulgare şi de prost gust, dintre care utilizarea repetată la infinit a closetului mi se pare cea mai nevinovată. În fine, dacă filmul se termină cam aşa cum a început, cu schimbarea necesară a unor roluri, pare totuşi o performanţă că regizorul-scenarist l-a umplut cu atâtea tâmpenii fără nici un rost.

Degeaba autorul şi-a propus a fi "cât mai ancorat în realitate", când întâmplările prin care trec personajele sale par a fi mai degrabă rodul fanteziei unor autentici handicapaţi mental. Cred că nu e nevoie de mai mult pentru a nu vă sfătui a nu merge la acest film.



 
Regia: John Hamburg Cu: Ben Stiller, Jennifer Aniston, Philip Seymour Hoffman

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus