mai 2009
Festivalul TIFF 2009
Cea de-a opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF) 2009 pregăteşte un număr impresionant de noi evenimente şi surprize organizate sub umbrela festivalului.

Astfel, în weekend-ul de deschidere TIFF 2009, seara de sâmbătă, 30 mai 2009, este dedicată unei proiecţii aparte: pe segmentul deja construit din Autostrada Transilvania, la 30 de kilometri de Cluj, va fi proiectat, în sistem Drive-In, filmul JCVD, o producţie Belgia-Franţa-Luxemburg, în regia lui Mabrouk El Mechri.

Clujenii vor putea urmări filmul din maşinile personale, proiecţia urmând modelul lansat de TIFF, cu mult succes, în ediţia precedentă a festivalului (2008).

La ora 20.00 clujenilor li se va da întâlnire pe Autostrada Transilvania, unde îi vor aştepta câteva minibus-uri cu care vor putea "testa" atmosfera de lucru de pe noua autostradă. Apoi, la ora 21:30, spectatorii îşi vor ocupa locurile în maşini pentru a urmări cel mai spectaculos rol interpretat vreodată de Jean-Claude Van Damme. Van Damme se joacă pe sine însuşi, într-un film cât se poate de surprinzător. Cel mai cunoscut actor belgian al tuturor timpurilor demonstrează în JCVD că deţine, pe lângă un pachet de muşchi care l-au făcut celebru, calităţi veritabile de actorie. Cu multă ironie, mult umor şi mult mai puţină acţiune, JCVD a cucerit toate marile festivaluri ale lumii, de la Cannes la Toronto, Roma sau Rotterdam.

JCVD este unul dintre titlurile hit ale selecţiei din acest an a festivalului, urmând să fie prezentat în premieră în România, pe Autostrada Transilvania.

"Acest parteneriat vine ca urmare a dorinţei noastre de a ne apropia de public, oferind doritorilor şansa să vadă nu doar un film, ci şi lucrările de amploare ce se desfăşoară la Autostrada Transilvania. În plus, conceptul drive-in este unul pur american, fapt care ne-a impulsionat să dăm clujenilor şi participanţilor din toată ţara ocazia unică de a lua parte la un astfel de eveniment", a declarat Bogdan Sgarcitu, Director de Comunicare al proiectului Autostrada Transilvania.

Proiectul Autostrada Transilvania este cel mai mare proiect de infrastructură din Europa. Cu o lungime de 415 km, pe patru benzi, autostrada porneşte din centrul României, de la nord-vest de Braşov, ajungând la graniţa cu Ungaria lânga Oradea, în câmpia Crişanei. Autostrada va lega oraşe precum Braşov, Făgăraş, Sighişoara, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Zalău şi Oradea. Beneficiarul acestui proiect de infrastructură este Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Autostrada este construită de către compania americană Bechtel International, Inc. împreună cu partenerul său din regiune, compania Enka Insaat ve Sanayi A.S din Turcia.


Descarcă povestea filmelor din TIFF 2009 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus