mai 2009
Festivalul de film Cannes, 2009
Cristian Mungiu pe scenă, înainte de spectacolul de gală cu Amintiri din Epoca de Aur: "Pentru că Festivalul de la Cannes a fost aşa drăguţ cu mine, am adus de astă dată şi nişte prieteni". Adică pe regizorii Ioana Uricaru, Hanno Hoefer, Constantin Popescu şi Razvan Mărculescu, actorii Vlad Ivanov, Diana Cavaliotti, Radu Iacoban, Liliana Mocanu şi pe inginerul de sunet Cristinel Şirli.

Negustorul de tabloaşe cu pisici de pe Croazetă. "Aveţi o pisică acasă?" "Nu, locuiesc la o pisică", îmi răspunde şi mi-o arată într-un desen. E la fel ca Miorţăilă al meu, doar că îl cheamă Benjamin. Îmi arată cartea de vizită a unui fost atelier de-al lui din Quebec, Se numea Au chat dormant / La pisica adormită.

Moritz de Hadeln, în "portiţa" pavilionului românesc: "Să le spuneţi celor care organizează Festivalul Transilvania că pe mine nu m-au invitat niciodată. Poate pentru că am sânge de-al lui Vlad Dracul în vene. Pe bune, nu e glumă!"

Interviu cu Eric Cantona, la Hotelul Martinez. În hotelurile astea super-scumpe te simţi ca în secvenţa din Notting Hill când Hugh Grant merge să facă interviu cu Julia Roberts.

Replică tare: Eli Roth despre Inglorious Basterds: "Pentru mine, ca evreu, este un porno kosher la care visez de când eram mic".

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus