mai 2009
Opera comică pentru copii prezintă în premieră Gianni Schicchi de Giacomo Puccini, la sfârşitul lunii mai 2009. Versiunea este adaptată foarte puţin faţă de original, durata restrânsă a operei fiind ideală pentru publicul care vine de obicei la Sala mică a Palatului Naţional al Copiilor la aceste spectacole.

În distribuţie pot fi reîntâlniţi Vicenţiu Ţăranu, Andrei Lazăr, Valentin Racoveanu, Gabriela Daha, Raluca Oprea, Daniel Filipescu, Rodica Ocheşeanu, Alexandru Petrovici, Valentino Tiron, Ambrus Levente, Andy Ardeleanu şi Roberta.

După recentele experienţe în domeniul baletului sau musical-ului, cunoscutul teatru bucureştean se îndreaptă din nou către domeniul care a generat apariţia sa şi care l-a consacrat: opera. Iniţiată în urmă cu zece stagiuni de Smaranda Oţeanu-Bunea, tocmai în ideea de a apropia publicul foarte tânăr de un gen care are potenţialul său de popularitate, Opera comică pentru copii încearcă acum să familiarizeze elevii, pentru că ei reprezintă nucleul publicului, cu o capodoperă a repertoriului de gen: Gianni Schicchi de Puccini.

Consultant pentru proiectul "Actualitatea capodoperelor" este Mircea Diaconu, iar asistent Cătălin Voineag, scenografia fiind concepută de Viorica Petrovici. Partitura orchestrală este adaptată pentru o componenţă restrânsă, dirijorul Ciprian Teodoraşcu aflându-se la pupitrul ansamblului Serioso, căruia i se alătură la orgă Alexandru Petrovici şi Mădălina Florescu.

Spectacolele se vor juca în zilele de luni şi marţi, 25, 26 mai şi 1, 2 iunie 2009 la orele 14 şi 16 la Sala mică a Palatului Copiilor din Bucureşti.

După o stagiune densă, bogată în spectacole la sediu, în ţară şi în turnee pe trei continente (Israel, SUA, Canada, India), Opera Comică pentru Copii s-a întors în luna mai 2009 dintr-un turneu în Israel în care a fost distinsă cu Premiul "Excelenţă în artă" la sărbătoarea "Centenarul oraşului Tel Aviv".

În perioada următoare, Opera comică pentru copii este invitată şi în alte turnee în Croaţia şi Italia (25 iunie - 3 iulie 2009), Tunisia (15-21 iulie 2009), iar în toamna lui 2009 în Canada şi India.







0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus