RFI România / mai 2009
Festivalul de film Cannes, 2009
Filmul Poliţist, adjectiv, regizat de Corneliu Porumboiu a primit, sâmbătă, 23 mai 2009, premiul juriului secţiunii Un Certain Regard, la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

Pelicula prezintă povestea unui poliţist dintr-un oraş de provincie, obligat să investigheze un caz minor, al cărui protagonist este un licean. În timpul anchetei, poliţistul îşi dă seama că nu mai crede în meseria sa. Pelicula a fost apreciată în publicaţii ca Variety şi The New York Times.

Comedia a fost turnată la începutul anului 2009, la Vaslui, oraşul natal al lui Corneliu Porumboiu. Poliţist, adjectiv va putea fi văzut în premieră în România, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc între 29 mai şi 7 iunie 2009.

Juriul prezidat de Paolo Sorrentino a acordat premiul cel mai important al său, premiul secţiunii Un Certain Regard, peliculei greceşti Kynodontas / Canin, realizată de Yorgos Lanthimos.

Juriul a mai acordat un Premiu Special, filmelor No One Knows about the Persian Cats, de iranianul Bahman Ghobadi şi Le pere de mes enfants de Mia Janssen-Love (Franţa).

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus