România Liberă / mai 2004
S-a deschis Festivalul Filmului European la cinematograful Studio cu cea mai recentă producţie românească, Damen tango în regia lui Dinu Tănase, avându-i în rolurile principale pe Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele, Andrea Bibiri, Mihai Călin, Ana Ularu şi Valentin Voicilă.

Scenariul acestei drame contemporane este semnat de Radu F. Alexandru şi regizorul, care a fost prezent la lansare alături de principalii săi interpreţi, şi-a asociat la direcţia imaginii pe fiul său, Mihai. Primit cu deosebită căldură de public, filmul va intra şi în exploatare normală în cinematografe.

Alţi doi regizori europeni vor participa la prezentarea filmelor aflate în program: cineastul italian Maurizio Scaparro, autorul filmului Amerika, o ecranizare a cunoscutului roman de Kafka (9 mai, ora 20). De asemenea, regizorul bulgar Ivan Nicev va fi prezent la proiecţia filmului său Călătorie la Ierusalim (coproducţie Bulgaria-Germania), miercuri, 19 mai, la ora 20.

Festivalul Filmului European organizat de Uniunea Cineaştilor din România şi Delegaţia Comisiei Europene rămâne în aceste zile cel mai important eveniment cinematografic, ce se va repeta la Sibiu (14-20 mai), Iaşi (21-28 mai), Timişoara (25-31 mai).


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus