mai 2009
Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, 2009
În a doua zi a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, 2009, Piaţa Mare a fost transformată într-un imens muşuroi. Unul în care, în sunete de veselie, furnicile şi-au lăsat pentru aproape o oră hărnicia şi, furând rolul greierilor, au început să cânte şi să danseze în voie.

Trupa engleză, Neighbourhood Watch Stilts International a oferit un spectacol energic, iar publicul s-a lăsat purtat (şi plimbat) de zburdalnicele furnici. Cu tobe, trompete şi picioare jucăuşe, au petrecut înveselindu-ne. Dacă în urmă cu o zi ne îmbrăţişau pe post de fluturi, acum ne invitau într-un dans activ, o continuă alergare alături de ele pentru a nu pierde nicio mişcare.

Sunetele, uneori doar zgomote, deveneau antrenante şi privind furnicile frenetice îţi venea să zburzi alături de ele. Printre cântece şi joacă se mai apropia câte un strop de ploaie, dar dispărea intimidat de voia bună răspândită de aceste agitate "furnicuţe". Una dintre ele, mai curajoasă şi cu arcurile bine strânse, a început să sară tot mai ritmat, smulgând câte un "wow" din partea privitorilor. Aplauze şi strigăte, cu asta au fost răsplătiţi cei care, pe durata festivalului, ne vor mai încânta cu spectacole de stradă.


Les oiseaux de lux
Spectacol itinerant
Neighbourhood Watch Stilts International
Descarcă programul FITS 2009 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus