iunie 2009
Festivalul TIFF 2009
Seria evenimentelor marca TIFF continuă, începând de duminică, 31 mai 2009, cu un program de proiecţii adresate copiilor şi adolescenţilor clujeni.

Împreună cu Inspectoratul Şcolar Cluj-Napoca, organizatorii TIFF şi-au propus să atragă atenţia publicului tânăr şi foarte tânăr spre cinema, printr-o serie de filme targetate pe categorii de vârstă. Temele şi subiectele filmelor au fost selecţionate de câţiva profesionişti de la Festivalul Internaţional de Film de la Rotterdam, unde a fost pus în practică un program asemănător.

Peste 1300 de copii din şcolile şi liceele din Cluj şi din Turda s-au înscris la filmele de săptămâna viitoare, iar numărul lor este aşteptat să crească, dat fiind faptul că şcoala se apropie de sfârşit şi elevii intră deja in febra timpului liber, de vacanţă.

Cele mai multe înscrieri provin de la şcolile Ioan Bob, Horea, şcoala particulară Elf School, Şcoala specială pentru Deficienţi de Auz nr.1 şi licee precum Colegiul Naţional George Coşbuc, Liceul de Coregrafie şi Artă Dramatică Octavian Stroia, Liceul de Muzică Sigismund Toduţa, Colegiul Tehnic de Construcţii Anghel Saligny, Liceul Teoretic Josika Miklos (Turda).

Din partea Fundaţiei Române pentru Copii, Comunitate şi Familie şi Prison Fellowship România vor participa 150 de copii.

Filmele vor fi difuzate în regim de 2 proiecţii pe zi, cu excepţia zilei de luni, 1 iunie 2009, când TIFF va organiza, cu ocazia Zilei Copilului, o sesiune specială de 3 proiecţii pe zi.

Preţul unui bilet este de 4 lei pentru copii şi adolescenţi. Beneficiază de intrare gratuită: profesorii însoţitori ai grupurilor organizate, elevii şi profesorii din afara oraşului Cluj-Napoca care vin special pentru aceste proiecţii, elevii şi profesorii care vin prin intermediul unor fundaţii sau centre de plasament.

La proiecţiile de dimineaţă (ora 10.00, Cinema Republica si Cinema Arta), profesorii însoţitori vor intra în posesia unor fişe de filme (pliante cu informaţii detaliate despre fiecare titlu în parte) pe care le pot folosi ca material didactic pentru diverse proiecte de viitoare lecţii bazate pe problematica filmelor respective.

De asemenea, în deschiderea fiecărei proiecţii, copiii vor fi întâmpinaţi de câte un invitat special TIFF, printre care se numără Anamaria Marinca, Andi Vasluianu şi Maria Dinulescu.


Descarcă povestea filmelor din TIFF 2009 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus