iunie 2009
Festivalul TIFF 2009
Pe 1 şi 2 iunie 2009, TIFF Meeting Point va găzdui două evenimente de senzaţie.

Luni, 1 iunie 2009, de la ora 21.30, clujenii sunt invitaţi la un adevărat spectacol cinematografic: Cabinetul figurilor de ceară / Das Wachsfigurenkabinett, un film mut în alb-negru căruia i se suprapune acompaniamentul muzical live al ansamblului Einuiea.

O creaţie reprezentativă a expresionismului cinematografic, Cabinetul figurilor de ceară / Das Wachsfigurenkabinett, regizat de Paul Leni şi lansat în 1924, cuprinde trei poveşti fantastice, avându-i ca protagonişti pe califul Harun-al-Rasid, ţarul Ivan cel Groaznic şi Jack Spintecătorul. Armoniile sonore ale ansamblului Einuiea vor face din seara la TIFF Meeting Point o adevărată aventură alb-negru de neratat.

Einuiea a luat naştere la Bucureşti, în anul 2003, fiind alcătuită din muzicieni tineri, dar cu o bogată experienţă artistică. Repertoriul este format din muzica veche tradiţională de pe teritoriul României, precum şi din compoziţii originale, scrise în spiritul muzicii arhaice din Balcani.

Aventura alb-negru continuă la TIFF Meeting Point şi marţi, 2 iunie. De la 21.30, cinefilii se pot înfrupta dintr-un clasic al thriller-ului mut, Chiriaşul/The Lodger: A story of the London fog (R. Alfred Hitchock), a cărui proiecţie va fi acompaniată live de tradiţionalii prieteni ai festivalului Dj DuBase & Leizaboy.

Acţiunea filmului este plasată într-o Londră bântuită de un criminal în serie, în care un bărbat acuzat pe nedrept e forţat să demonstreze că e nevinovat. Pentru ca atmosfera de epocă să fie menţinută la un nivel intens, filmul va fi difuzat de pe un proiector care datează din anul 1975. Povestea acestuia este una impresionantă: el face parte din colecţia unui pasionat de tot ce înseamnă cinema. Nectarie Nepomeniaşcu este profesor de limba rusă şi locuieşte într-o comună aflată în apropiere de Bucureşti. Pasiunea sa pentru cinematografie datează încă de pe vremea când era copil şi obişnuia să fie prezent la toate caravanele cinematografice.

Proiecţia de la TIFF Meeting Point va fi facută în prezenţa domnului Nepomeniaşcu, al cărui interes în film este în continuare la fel de aprins.

Descarcă povestea filmelor din TIFF 2009 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus