Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Gala Absolvenţilor UNATC, 2009

Gala Absolvenţilor 2009 şi-a desemnat câştigătorii

iunie 2009
Rezultatele alegerilor celor mai buni absolvenţi ai Facultăţii de Teatru din UNATC au fost făcute publice! Prezenţa la vot a fost de 100% şi candidaţii extrem de bine pregătiţi. Evident, desemnarea celor mai buni participanţi înscrişi în cursă a fost dificilă datorită gradului mare de profesionalism de care au dat dovadă, dar, după dezbateri îndelungi, învingătorii au fost aleşi.

Cele două comisii de vot au fost alcătuite din următorii:

Sageata Arta Actorului şi Arta Actorului Mânuitor de Păpuşi şi Marionete: prof.univ.dr. Stere Gulea; Catrinel Dumitrescu - actriţă; Ioana Moldovan - doctorand UNATC; Alexandru Pavel şi Ana Cucută - masteranzi UNATC.
Sageata Regie Teatru, Coregrafie şi Scenografie: Victor Ioan Frunză - director de scenă; lect.univ.dr. Doru Niţescu; Mihaela Michailov - doctorand UNATC; Sandra Mavhima şi Iuliana Gherghescu - masterande UNATC.

Votul acestora a mers către:

Sageata Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol principal: Daniel Haralambie - pentru rolurile: Iancu Pampon (D'ale carnavalului de I.L. Caragiale) şi Sergent Toomey (Biloxi Blues de Neil Simon).

Sageata Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal: Raluca Ghervan - pentru rolul Vassa (Vassa Jeleznova de M. Gorki).

Sageata Premiul pentru cel mai bun actor într-un rol secundar: Ionuţ Vişan - pentru rolul Dimitri Sergheevici Vaghin (Copiii soarelui de M. Gorki).

Sageata Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar: Cristina Florea - pentru rolul Melania Nicolaevna (Copiii soarelui).

Sageata Premiul pentru cel mai bun actor într-un spectacol de regie (ex aequo): Sergiu Fleşner - pentru rolul Bazilski (20 de minute cu îngerul de A.Vampilov) şi El (Delir în doi de Eugene Ionesco); Ionuţ Vişan - pentru rolul Maxim (Oraşul de E.Griskovet) şi Homutov (20 de minute cu îngerul).

Sageata Premiul pentru cea mai bună actriţă într-un spectacol de regie (ex aequo): Sabrina Iaşchevici - pentru rolul Eleva (Lecţia de Eugene Ionesco); Raluca Ghervan - pentru rolul Ea (Delir în doi de Eugene Ionesco) şi Profesoara de pian (Maestrul după F.Wedekind).

Sageata Premiul "Ştefan Iordache" pentru cel mai bun actor: Vasile Flutur - pentru rolurile: Prohor (Vassa Jeleznov); Serghei Alexandrovici (Oraşul); Anciughin (20 de minute cu îngerul); Profesorul During (Maestrul).

Sageata Premiul pentru cel mai bun actor mânuitor Păpuşi-Marionete (ex aequo): Interpreţilor din Ţara lui Gufi după M. Vişniec: Ionel Barac - Gufi; Raluca Răcean - Iola; Ana Pepine - Lulu; Andreea Dârdâiac - Robderouă.

Sageata Pemiul pentru cel mai bun regizor: Răzvan Marinescu - pentru spectacolul Teroarea şi mizeriile celui de-al treilea Reich de B. Brecht.

Sageata Premiul pentru cel mai bun coregraf: Rasmina Călbăjos - pentru Dansez pentru mine?.

Sageata Premiul pentru cel mai bun scenograf: Maria Pitea - pentru proiectul scenografic Micul prinţ de A. de Saint-Exupery şi pentru scenografia din Oraşul de E. Griskovet.

Sageata Premiul special al juriului de Arta Actorului şi Arta Actorului mânuitor de Păpuşi-Marionete: Sânziana Tarţa - pentru rolul Elizaveta Feodorovna şi scenografia din Copiii soarelui, Casa Bernardei Alba după F.G. Lorca şi Chinezi de M. Frayn.

Sageata Premiul special al juriului de Regie, Coregrafie, Scenografie (ex aequo): Sânziana Stoican - pentru regia spectacolului Oraşul de Evgheni Griskovet; Vlad Cristache - pentru regia spectacolului 20 de minute cu îngerul de Alexandr Vampilov.

Sageata Premiul pentru cel mai bun absolvent al specializării Teatrologie, Management cultural şi Jurnalism teatral (ex aequo): Alexandra Patrichi - pentru lucrare de licenţă Mituri moderne în dramaturgia românească postdecembristă şi rezultatele obţinute pe parcursul a celor trei ani de studii, 2006-2009; Eugen Păsăreanu - pentru lucrarea de licenţă Fight sau flight ca şablon emoţional în teatrul lui Ionesco" şi rezultatele obţinute pe parcursul a celor trei ani de studii, 2006-2009.

Sageata Premiul Rectorului: David Petcu - pentru rolul Klaus Heinrich Fürke (Teroarea şi mizeriile celui de-al treilea Reich de B. Brecht); Conf.univ.dr. Doru Ana - pentru merite deosebite în formarea tinerilor actori.

Sageata Premiul Decanului Facultăţii de Teatru pentru afirmare artistică şi profesională după terminarea studiilor in UNATC (ex aequo): Gianina Cărbunariu şi Radu Apostol.

Toate articolele despre Gala Absolvenţilor UNATC, 2009

Votaţi Gala Absolvenţilor 2009!, Comunicat de presă