mai 2004
Special pentru LiterNet.ro aş spune că începe să spumege adrenalina în cupe. Ieri seară, aşteptam cu Leo să intram la film şi în jurul nostru multă lume se hăhăia. Inclusiv unul din bodyguarzi, Leo spunea că e pe fond nervos, de oboseală. Şi că semănă cu Marilou Berry în Comme une image de Agnes Jaoui, film care e în competiţia oficială şi care a plăcut multora. De altfel, e deja atît de mare nebunia, încît nu îţi mai vine să vorbeşti despre filme, dar îţi vine să te refugiezi în sală numai ca să ai pe ce să stai jos.

Pe lîngă corespondenţele din România Liberă, să mă gîndesc ce aş mai putea spune din culise.

Pot spune, de exemplu, ca în acest an România e reprezentată la Cannes de două scurt-metraje şi 50 de fete. Chestia cu fetele o ştiu de la Dan Burlac. El mi-a spus că Nicu Gheară a venit cu un transport de 50 de bucăţi, şi că ce vedem noi gagici făcînd figuraţie în pozele de la petreceri sunt românce. Tot Burlac mi-a spus azi că a luat micul dejun cu Sean Penn şi soţia. Cum aşa? Păi s-a dus cu Andrei Boncea să se vadă cu nu ştiu ce producător şi au apărut Sean Penn cu Robin Wright Penn şi, pentru că n-aveau unde sta, s-au aşezat la ei la masă. Sau mai pot să vă spun ce mi-a zis Tudor Giurgiu, care mi-a fost coleg de apartament cîteva zile. A încercat să intre la o petrecere şi n-a putut pentru că n-avea invitaţie, dar s-a consolat cînd a văzut că nici pe Adrien Brody nu l-au lăsat să intre, că nici el n-avea invitaţie.

Eu stăteam ieri la o cafea cu Leo pe terasa clubului de presă (care dă spre mare şi se văd foarte frumos iahturile, unele arată chiar ca nişte Cadillacuri de apă) şi au apărut nişte tipi care ne-au întrebat dacă ne putem trage masa mai încolo, că au de făcut nişte interviuri. Şi peste 5 minute a apărut Jean-Marc Barr. Leo a zis că e hepatic, pentru că aşa arăta. Eu nu cred. Adevarul e (nu credeam să zic asta) că de departe poate fi nemaipomenit să îi vezi la un metru de tine pe Salman Rushdie, Jean-Marc Barr, Agnes Varda sau Elsa Zylberstein (ca să nu mai vorbim de conferinţele de presă), dar aici, la Cannes, unde e cine vrei şi cine nu vrei, chit că are vreun film sau nu, nu ţi se mai pare ceva extraordinar. Sa nu mă bata Dumnezeu, dar aşa e.

Altfel, am mai auzit tot de la Dan Burlac (el organizează - ca să-i fac un pic de reclamă -un festival de film românesc la Paris, în decembrie) că Modigliani, care a fost filmat în România, a fost selecţionat pentru Festivalul de la Veneţia. Legat tot de ţara noastră mai vreau să zic că am aflat că Jim Caviezel îl are pe tatăl lui rus-român. Cum a spus Leo, "Hristos e pe jumătate român". Iar mama lui Adrien Brody e unguroaică din Ungaria. Eu sunt din Sibiu şi cred că mă duc acum să fumez o ţigară.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus