iunie 2009
Soprana Tarja Turunen va cânta la Sala Palatului în 22 iunie 2009, concert ce face parte din turneul european Summer Storm 2009.

Cea mai strălucitoare stea a scenei muzicale finlandeze, remarcabila soprană Tarja Turunen a devenit într-un timp extrem de scurt una dintre cele mai cunoscute voci feminine ale muzicii rock internaţionale. Tarja a fost vocea legendară a celei mai iubite trupe de rock simfonic, Nightwish.

De-a lungul carierei sale, Tarja a reuşit să unească două lumi aflate la poli opuşi, rock-ul şi opera. Soprana a reuşit să atingă echilibrul perfect între stiluri prin piese ca Nemo şi I Walk Alone, hituri ce au răsturnat topurile internaţionale şi au influenţat pregnant scena de rock.

Tarja s-a născut în oraşul Kitee din Finlanda, a început studiile muzicale la vârsta de numai şase ani şi a aprofundat şcoala canto începând de la 18 ani. Cât timp a fost solista şi figura emblematică Nightwish, incredibila sa charismă şi prezenţă scenică au propulsat-o pe primul loc în inimile iubitorilor de rock simfonic din întreaga lume.

În prezent, Tarja are o carieră solo de succes, marcată de albumul My Winter Storm, lansat în 2007. Cu noi dimensiuni adăugate stilului oricum foarte special, Tarja a înregistrat muzică de film în defavoarea aranjamentelor acustice tradiţionale ale muzicii rock şi a creat o atmosferă sonoră specifică producţiilor cinematografice. Iar în această lume mică nu există un nume mai potrivit ca Hans Zimmer, compozitorul de film binecunoscut pentru coloana sonoră din The Gladiator / Gladiatorul şi Piraţii din Caraibe. Producţia a avut loc în studioul Remote Control din Los Angeles aranjată de Slamm Andrews, sound designer-ul care a mixat sunetele din filmul The Simpsons Movie / Familia Simpson. Tot din categoria grea de profesionişti este şi Daniel Presley, producătorul albumelor Faith No More, Jewel şi The Breeders. Albumul a obţinut discul de platină în Finlanda şi câte un disc de aur în Rusia, Germania şi Suedia. Piesa de debut I Walk Alone, inspirată din Requiem-ul lui Mozart, a primit critici foarte pozitive din partea presei şi a fanilor, iar clipul a fost intensiv promovat pe toate canalele muzicale.

După două concerte spectaculoase în România alături de Nightwish, primul la Sala Palatului din Bucureşti - Sold Out şi al doilea la Sala Polivalentă, Tarja a cucerit definitiv publicul local. Turneul european a fost, de asemenea, un real succes, majoritatea spectacolelor fiind Sold Out cu săptămâni înainte de concert. Figura Tarjei a apărut pe coperţile publicaţiilor din întreaga lume, în ţări ca Norvegia, Germania, Spania, Brazilia, Franţa, Suedia, Belgia, Olanda, Finlanda, Argentina şi România.

În Bucureşti, Tarja Turunen va concerta în data de 22 iunie la Sala Palatului. Biletele de 70, 90, 110, 130 şi 150 de lei sunt disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, precum şi online, pe www.ticketpoint.ro şi www.myticket.ro.
Evenimentul este organizat de Future Production şi ARTmania.






0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus