iunie 2009
Leonard Cohen revine la Bucureşti, pe 4 septembrie 2009, în Piaţa Constituţiei. Trubadurul angoaselor va cânta din nou pentru suflete, într-un spectacol-eveniment organizat de Events.

Deşi se vinde ca elitism pentru mase, muzica lui Cohen nu e pentru oricine. "Pretutindeni există cate o crăpătură, şi pe acolo pătrunde lumina" spunea artistul canadian, referindu-se la una din cele mai celebre piese ale sale, Anthem. Muzica lui Cohen este lumină şi întuneric în acelaşi timp.

În toamna lui 2008, artistul canadian şi-a serbat ziua de naştere în aplauzele celor 10.000 de fani români veniţi să-l vadă pe Stadionul Arcul de Triumf, într-un concert special. Atunci, biletele scoase în vânzare s-au epuizat rapid, lăsând mulţi doritori fără posibilitatea de a asista la eveniment. "Iată de ce am făcut toate demersurile pentru a asigura publicului român un spectacol şi în a doua parte a turneului internaţional al lui Leonard Cohen. Locaţia a fost aleasă astfel încât să asigure o capacitate suficientă, care să satisfacă cererea de bilete atât din partea celor care nu au mai reuşit să prindă un bilet anul trecut, cât şi pentru cei care vor să retrăiască emoţiile de atunci" afirmă Sorina Burlacu, Director General Events.

În 2008, după 15 ani de absenţă de pe scene, primul turneu internaţional al lui Leonard Cohen a avut peste 700.000 de spectatori pe toate continentele şi s-a bucurat de aplauze fulminante din partea criticilor. Tot anul trecut, Leonard Cohen a fost inclus oficial în Rock and Roll Hall of Fame din New York, odată cu Madonna, John Mellencamp, The Dave Clark Five şi The Ventures.

La sfârşitul lui martie 2009, Cohen a lansat albumul Live in London care conţine 25 de piese din spectacolul susţinut în 2008 pe faimosul stadion londonez O2 Arena. De la Suzanne la Dance Me To The End of Love şi Hallelujah, Live in London conţine piesele memorabile care i-au adus lui Cohen reputaţia legendară de care se bucură astăzi.

Biletele s-au pus în vânzare pe site-ul www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, precum şi la Sala Palatului, în reţeaua magazinelor Diverta şi la punctele de vânzare Eventim din reţeaua magazinelor Germanos. Preţurile biletelor (toate cu locuri) variază în funcţie de categorie: 124 RON, 248 RON şi 399 RON.







Cu: Leonard Cohen

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus