iunie 2009
Încă din 1999, în fiecare vară, studenţii care îşi doresc să schimbe în bine ţara în care trăiesc se întâlnesc în cadrul primei şcoli de vară gratuite din România, organizată de asociaţia studenţească Voluntari pentru Idei şi Proiecte. Astfel, Şcoala de Vară România Secolului XXI a ajuns la cea de-a zecea ediţie şi îşi propune să formeze o comunitate activă şi capabilă de studenţi care să participe la un dialog cu oameni de calibru din viaţa culturală autohtonă, lansând tema Diplomaţie culturală.

Proiectul se desfăşoară între 29 iunie - 13 iulie 2009, în Bucureşti, şi va implica un număr de 25 de participanţi, studenţi şi masteranzi atent selecţionaţi din întreaga ţară. Cei interesaţi de proiect pot trimite până pe 21 iunie 2009 formularul de aplicare, CV-ul şi un scurt eseu cu tema Instigare la cultură pe adresa [email protected], urmând ca după această etapă să participe la un scurt interviu cu organizatorii. Pentru aplicanţii din ţară, interviul va fi susţinut pe skype.

Şcoala de Vară România Secolului XXI: Diplomaţie culturală constă în două săptămâni de prelegeri, ateliere de creaţie şi de discuţii informale alături de invitaţi precum Maia Morgenstern, Theodor Paleologu, Emil Hurezeanu, Alex Leo Şerban, Cătălin Ştefănescu şi mulţi alţii. Maratonul cinematografic, improvizaţiile de tipul stand-up poetry, atelierele de creaţie şi discuţiile vor da şansa participanţilor de a-şi expune opiniile documentate şi de a dobândi competenţe în ceea ce priveşte problematica abordată.

Ne place să credem că Şcoala de Vară 2009 va fi un soi de pariu cultural cu discipolii săi şi, prin ei, cu intelectualitatea umanistă. Totul va fi posibil cu atât mai mult cu cât mizăm,înainte de orice, pe cultura autohtonă.

Pentru mai multe informaţii, concursuri, înscrieri sau orice alte nelămuriri, accesaţi blogul www.scoaladevara.com.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus