iunie 2009
Festivalul de film asiatic Fest'Asia 2009
Ziua a şaptea de Fest'Asia aduce la Cinema Scala ultimele proiecţii din festival ale câtorva filme-hit din selecţia acestei ediţii. Dacă în primele zile de festival nu au reuşit să le urmărească sau dacă doresc să le revadă pe un ecran de cinema, cinefilii din Bucureşti au întâlnire joi, 25 iunie 2009, cu patru dintre lung metrajele asiatice-cult ale ultimilor ani.

Cu siguranţă cea mai neobişnuită propunere a zilei de azi, filmul de animaţie-omnibus Eagle Talon The Movie: The Chancellor Only Lives Twice (Japonia, 2008), programat la Cinema Scala de la ora 22:00, singurul lung metraj din cadrul secţiunii Anim'Asia cuprinde 11 scurt metraje realizate de cunoscutul animator Frogman. Vedetă de televiziune din Ţara Soarelui-Răsare, acesta lansează un atac puternic la adresa industriei de divertisment din Japonia, prin această comedie despre societatea secretă autointitulată "Gheară de vultur". Povestea reuneşte scurt metraje fără legătură între ele, preluate din "The Frogman Show". Gheara de vultur vrea să preia controlul asupra lumii, însă conspiraţia pusă la cale este complet absurdă, dejucată fiind de planul ticălos al coruptului Luptător de Lux Super Erou. Marele câştigător al festivalului de Film Independent de la New York în 2008, filmul a cucerit atât trofeul pentru Cel mai bun lung metraj de animaţie, cât şi pe cel pentru Cel mai bun regizor.



Din programul zilei, nu lipseşte nici cel mai entertaining film al festivalului, thailandezul Chocolate (r. Prachya Pinkaewm, 2008), povestea karatistei autiste dependente de ciocolată şi filme marţiale Jija e Zen, care porneşte după debitorii mamei sale, în momentul în care aceasta, diagnosticată cu cancer, are nevoie de o sumă mare de bani. Lung metrajul, instantaneu simpatizat de spectatorii bucureşteni la prima proiecţie de la Fest'Asia, începe la ora 17:00.

Alte două filme de marcă completează programul zilei la Fest'Asia: intensul lung metraj al lui Johnnie To, Exiled / Fong Juk (Honk Kong, 2006), selecţionat în competiţia prestigiosului Festival de Film de la Veneţia în 2006, "deschide" ziua de proiecţii, la ora 14:30, şi, la 19:30, thriller-ul ce a rulat în afara competiţiei la Festivalul de la Cannes în 2007, Triangle / Tie Saam Gok (r. Ringo Lam, Johnnie To, Hark Tsui, Hong Kong, 2007), co-regizat de Johnnie To şi inclus în secţiunea Panorama.

Între proiecţii sau înaintea acestora, spectatorii Fest'Asia sunt invitaţi să aprofundeze experienţa asiatică la barul şi gift shop-ul amenajate în foaierul cinematografului Scala pe toată durata festivalului.

Cea de-a patra ediţie a Fest'Asia, singurul festival de film Asiatic din Europa Centrală şi de Est, are loc în perioada 19-28 iunie 2009 la Cinema Scala, în Bucureşti. Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Estenest, în parteneriat cu Ogilvy Group, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi Independenţa Film.
Sponsorul oficial al evenimentului este LG.



Sageata Descărcaţi catalogul Fest'Asia 2009 aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus