Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film asiatic Fest'Asia 2009

4000 de spectatori la Fest'Asia 2009

iulie 2009
Cea de-a patra ediţie a Fest'Asia - festivalul de film asiatic de la Bucureşti - a adunat la Cinema Scala, timp de 10 zile, aproape 4000 de spectatori dornici să urmărească o parte dintre cele mai apreciate filme produse în Asia în ultimii ani.

Într-un scurt discurs de închidere a festivalului, susţinut înaintea ultimei proiecţii din program, Vlad Ilicevici, directorul Fest'Asia, a mulţumit tuturor celor care au trecut pe la Scala în perioada 19-28 iunie 2009, dar şi presei care a acordat spaţii larg evenimentului, voluntarilor, partenerilor de la Ogilvy sau sponsorului oficial - LG Electronics România.

A Schoolgirl's Diary / Han nyeohaksaengeui ilgi (2006)- primul film nord coreean arătat pe un ecran de cinema din România după mai bine de 20 de ani - prezentat într-o proiecţie unică sâmbătă, 27 iunie, a fost hitul de box-office al festivalului, cei 600 de spectatori de la Scala putându-se de acum adăuga celor 8 milioane de nord coreeni care au urmărit pelicula lui Jan In-hak în cinematografele din ţara de origine. Thriller-ul poliţist sud coreean The Chaser / Chugyeogja (r. Hong-jin Na, 2008) prezentat sâmbătă, 20 iunie, de asemenea într-o proiecţie unică, a fost al doilea cel mai urmărit film de la Fest'Asia, iar hitul-surpriză al acestei ediţii a devenit o altă peliculă din Coreea de sud, horror-SF-ul independent Geo-Lobotomy / Noejeolgaesul (r. Kim Gok, Kim Sun, 2006), care a strâns la Cinema Scala miercuri, 24 iunie 2009, peste 400 de spectatori.

Succesul şi atenţia acordate de parteneri şi jurnalişti acestei ediţii - iniţial supra-numite "ultima ediţie a singurului festival de film asiatic din Centrul şi Estul Europei" - i-au pus pe gânduri pe organizatori, care iau în considerare varianta organizării unei a cincea ediţii, în condiţiile în care vor reuşi să găsească sponsori interesaţi să susţină acest eveniment inedit.

Cea de-a patra ediţie a Fest'Asia, singurul festival de film Asiatic din Europa Centrală şi de Est, s-a desfăşurat în perioada 19-28 iunie 2009 la Cinema Scala, în Bucureşti.
Festivalul a fost organizat de Asociaţia Culturală Estenest, în parteneriat cu Ogilvy Group, Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) şi Independenţa Film;
Sponsorul oficial al evenimentului. LG.

Sageata Descărcaţi catalogul Fest'Asia 2009 aici.

Toate articolele despre Festivalul de film asiatic Fest'Asia 2009

Fest'Asia 2009, festivalul-phoenix, Smaranda Şchiopu
 Răzbunări, în viaţă şi în moarte - Fest'Asia 2009, Mihai Fulger
 Proiecţia specială pentru copii şi două horror-uri cult încheie Fest'Asia 2009, Comunicat de presă