Şapte Seri / iunie 2009
Într-o lume populată de brute, Transformers, curse periculoase şi Sam Raimi, am găsit şi un film pentru băieţii cu suflet. Ensemble, c'est tout / Împreună este filmul lui Claude Berri după romanul omonim al Annei Gavalda, care rescrie o temă tocată de cineaşti: viaţa în trei.

În cazul de faţă, doi băieţi şi-o ştrengăriţă, Philibert, burghezul timid, Franck, un macho nevoiaş şi Camille, sufletistă şi fragilă (interpretaţi magnetic de Laurent Stocker, Guillaume Canet şi Audrey Tautou) se autodescoperă, îşi înving fricile şi problemele pe măsură ce prietenia lor devine mai profundă. Ea e singură, bolnavă şi lucrează ca menajeră - o salvează Philibert şi o ia la ei acasă; Franck munceşte bucătar şase zile pe săptămână, iar în cea de-a şaptea are grijă de bunica bolnavă - îl salvează Camille (nu spun cum că ghiciţi şi singuri); Philibert vrea să devină actor, dar are probleme de dicţie - e la rândul lui încurajat de cei doi prieteni.

În viziunea lui Claude Berri nicio problemă nu e problemă (financiară sau de altă natură) când poţi să suni un prieten. Sigur, filmul e zaharisit, calofil şi ştii de la început cum se va termina, personajele sunt schematice şi melodramatice, dar resursele actoriceşti ale lui Laurent Stocker şi chimia dintre Guillaume Canet - Audrey Tautou nu pot trece cu vederea cu una cu două. Cel puţin nu pentru băieţii cu suflet...

Regia: Claude Berri Cu: Audrey Tautou, Guillaume Canet, Laurent Stocker, Francoise Bertin, Alain Sachs, Firmine Richard

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus