iulie 2009
Spectacolul Prinţesa Turandot, la care se lucrează la Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu în perioada verii, a fost invitat la Festivalul Naţional de Teatru 2009, ediţia a XIX-a, de la Bucureşti, care va avea loc în perioada 31 octombrie - 9 noiembrie 2009, şi la Essen - Regiunea Ruhr, în cadrul programului Capitala Culturală Europeană 2010. Prinţesa Turandot după Carlo Gozzi este o nouă producţie-eveniment în regia lui Andriy Zholdak. Aceasta reia povestea conţinută în piesa lui Gozzi, dar o prezintă într-o manieră ce se remarcă prin originalitate şi prin forţa imaginii. Spectacolul va avea premiera la începutul lunii octombrie 2009.

Renumitul regizor ucrainean a mai montat la Sibiu spectacolele Idiotul după F. M. Dostoievski, Othello?! după W. Shakespeare şi Viaţa cu un idiot după V. Erofeev, iar aceasta este prima sa colaborare cu importantul scenograf român Dragoş Buhagiar. Sound-design-ul este creaţia lui Vladimir Klykov, textul a fost adaptat de dramaturgul Lia Bugnar, iar rolurile principale vor fi interpretate de Cristina Flutur, Ema Veţean, Constantin Chiriac, Florin Coşuleţ, Cătălin Pătru şi Pali Vecsei.
De: după Carlo Gozzi Regia: Andriy Zholdak Cu: Cristina Flutur, Ema Veţean, Constantin Chiriac, Florin Coşuleţ, Cătălin Pătru, Pali Vecsei

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus