august 2009
Concertul lui Leonard Cohen din data de 4 septembrie 2009 se mută pe Stadionul Tineretului - Iolanda Balaş Soter. Posesorii de bilete pot consulta începând din 28 august 2009, site-urile de ticketing pentru a verifica configurarea locurilor. Iniţial, concertul era programat în Piaţa Constituţiei, dar la doar 500 de metri distanţă şi în aceeaşi zi, Tuborg organizează un festival al berii cu acces liber, care face imposibilă desfăşurarea în condiţii optime a spectacolului lui Cohen.

"Concertele lui Leonard Cohen se ascultă cu mâna pe buze pentru a păstra tăcerea, cu ochii închişi pentru a degusta atmosfera. Pur şi simplu nu putem risca, în Piaţa Constituţiei, ca peste Hallelujah şi Dance Me to the End of Love să se audă muzica unui întreg festival din parcul Izvor. Suntem profund dezamăgiţi că Tuborg, până acum unul din suporterii cunoscuţi ai muzicii în România, a ales să-şi organizeze evenimentul în aceeaşi zi, şi atât de aproape de concertul lui Cohen, demonstrând o lipsă elementară de respect faţă de mii de spectatori. Festivalul Tuborg a fost anunţat pe 22 iulie 2009, după aproape trei luni de la punerea în vânzare a biletelor pentru concertul lui Leonard Cohen (5 mai 2009). Soluţiile propuse de Tuborg şi Emagic, producătorul festivalului, după săptămâni de negocieri, şi anume orientarea scenelor şi a sistemelor de sonorizare în direcţii diferite sunt nerealiste. Discuţiile purtate cu reprezentanţii Primăriei Capitalei în ceea ce priveşte decalarea intervalelor orare ale celor două concerte nu au dus, din păcate, la nici un rezultat. Nu ştim dacă această situaţie este rezultatul neglijenţei sau nepăsării celor două companii, dar din respect pentru muzică şi pentru spectatori, am hotărât schimbarea locului de desfăşurare a concertului Leonard Cohen pentru a avea condiţii optime" afirmă Sorina Burlacu, Director General Events.

Rob Hallet, Preşedintele AEG Live Internaţional, promoterul internaţional al turneului lui Leonard Cohen: "Tăcerea este un deziderat imposibil de atins la un festival al berii... chiar şi fără concursul muzicii live, oamenii vin acolo să se distreze şi nu o fac niciodată în tăcere. Nu am fi fost de acord ca Leonard Cohen să vină la Bucureşti şi, din acest motiv, să nu poată susţine un spectacol excepţional, aşa cum o face în orice alt colţ al lumii". AEG Live, unul dintre cele doi mari jucători pe piaţa mondială a promovării de concerte, evenimente speciale şi turnee activează în toate ramurile industriei live şi producţiei multi-media. Divizia de turnee AEG Live îi reprezintă, printre alţii, pe Justin Timberlake, Christina Aguilera, Bon Jovi, Prince, Rod Stewart, The Eagles, Paul McCartney şi Usher.

În toamna lui 2008, artistul canadian şi-a serbat ziua de naştere în aplauzele a zece mii de fani români, într-un concert special, desfăşurat cu casa închisă. "Ştim din mesajele fanilor ca o mare parte din ei vor vedea concertul pentru a doua oară. Ei ştiu că muzica lui Cohen, romantică, întunecată şi poetică, chiar cu boxele date la maxim, nu poate coexista cu un eveniment la care «principiile fundamentale sunt reprezentate de show-urile live explozive, berea de calitate şi atitudinea nonconformistă». Ne pare rău că berea bate de data asta poezia!", mai spune Sorina Burlacu.

Vizibilitatea locurilor va fi păstrată, în funcţie de categoria biletului achiziţionat, însă, ca urmare a configuraţiei noului loc de desfăşurare a concertului, amplasarea sectoarelor va fi uşor diferită. Spectatorii pot verifica harta stadionului, care va fi disponibilă începând din 28 august 2009 pe site-urile www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro şi www.blt.ro.
Cu: Leonard Cohen

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus