august 2009
Concert Cesaria Evora 2009
Regina mornei, Cesaria Evora, a împlinit pe 27 august 2009, 68 de ani. La începutul anului 2009, Cesaria a fost omagiată cu cea mai înaltă distincţie civilă franceză: Legion d'Honneur. Diva Desculţă revine la Bucureşti, la Sala Palatului, pe data de 1 octombrie 2009, într-un concert special organizat de Events.

Ministrul Francez al Culturii, Christine Albanel, i-a înmânat personal distincţia cântăreţei, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Ministerul Culturii din Paris la începutul lunii februarie 2009. Astfel, Cesaria Evora s-a alăturat lui J.K Rowling (autoarea seriei Harry Potter), Jerry Lewis, Steven Spielberg şi cântăreţei Barbra Streisand, care, la rândul lor, au avut onoarea de a primi această distincţie.

Rogmar, ultimul album al Cesariei, mărturie a unei longevităţi artistice de invidiat, este al zecelea din cariera sa. Titlul materialului vine de la "rogar" (a ruga, a implora) şi "mar" (mare). El povesteşte despre istoria zbuciumata a arhipelagului Capului Verde, despre pescarii plecaţi pe mare, pe canalele dintre insule, care se rugau în bărcile lor fragile ca marea să îi ierte de furia ei. Prinţesă răsfăţată a unei ţări ce nu exista până la ea, cel puţin în percepţia publicului, Cesaria adoră să privească marea, ore în şir, însă nu intră niciodată în apele ei. "Albumul vorbeşte despre tenacitatea, curajul şi valorile care ard încă în sufletul meu", spune Diva Desculţă despre Rogamar. La aceste trăiri, adaugă pian, chitară, viori şi accentul unic al compozitorilor şi muzicienilor din Sao Vicente. "Un material în egală măsură portughez, francez şi african, Rogamar este proaspăt, oceanic... complet", mai spune Cesaria.

Biletele se pot cumpăra la preţul de 85 RON, 115 RON, 160 RON sau 230 RON, în funcţie de categorie, prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro şi www.blt.ro, precum şi la casa de bilete a Sălii Palatului, în reţeaua magazinelor Diverta din Bucureşti şi din ţară şi în punctele de vânzare Eventim din magazinele Germanos din toată ţara.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus