septembrie 2009
Festivalul Gonden Stufstock 2009 a dat startul din nou la muzică bună şi distracţie pe plaja din Vama Veche. Joi seară, 3 septembrie 2009, începând cu ora 22:30, au urcat pe scenă The Others şi Mike Godoroja & Blue Spirit: proiectul "Balkanic Zeppelin" şi invita?i speciali: Marius Mihalache, Corneliu Stroe, Dan Iliescu, de la Timpuri Noi, Cezar Popescu, de la Viţa de Vie, grupul de muzică veche românească Trei Parale şi poetul Dan Mircea Cipariu. Artiştii au susţinut un eveniment cultural inedit, în acelaşi timp, un show foarte popular şi accesibil spre încântarea vamaioţilor care au ocupat cu nerăbdare plaja.

Mike Godoroja & Blue Spirit împreună cu invitaţii săi au adus în zona blues-ului elementele de fuziune etno ale muzicii Led Zeppelin. Spectacolul a fost o propunere specială din partea acestor muzicieni care, de-a lungul anilor, au promovat jazz-ul şi blues-ul de fuziune. Pe aceaşi scenă au urcat, în deschidere, cei de la The Others, una dintre trupele care au debutat la Stufstock în 2007, şi care crede că "funk-ul nu trebuie să fie singur, aşa că l-am însoţit cu jazz, reggae şi rock psihedelic."

Golden Stufstock s-a bucurat joi seara de o plajă plină cu iubitori de muzică bună, atmosfera creată a fost foarte caldă. Ovidiu Lipan Ţăndărică a fost şi el în public aseară, şi i-a urmărit pe cei de la The Others, Mike Godoroja şi invitaţii săi. Sosit în Vamă cu două zile înainte de concert, Ţăndărică va deschide seara de vineri 4 septembrie 2009 cu un concert extraordinar, împreună cu Fanfara Zece Prăjini şi cu Stelu Enache. Tot mai devreme cu două zile a venit şi Oigăn, de la Kumm, trupă care va concerta sâmbătă, 5 septembrie 2009, în ultima seară de festival.

Pe scena Golden Stufstock, de pe plaja din Vama Veche, vor urca în seara de vineri, 4 septembrie 2009: Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Luna Amară, Rain District, Snails, Trooper şi Deka Dens. Iar pe scena secundară de la Goblin 'n Gulag, Golden Stufstock va propune deseară trupele debutante: Blood Print, EVO, Highlight Kenosis, Alternativ Quartet, Tep Zepi şi Godmode.

Celelalte Cuvinte vin şi ei să susţină Golden Stufstock-ul, şi vor intra pe scenă la miezul nopţii. După 28 de ani de rock, opt albume editate de-a lungul timpului şi continuând să concerteze şi să producă muzică de calitate, Celelalte Cuvinte rămâne una dintre cele mai importante trupe româneşti.

În spiritul promovării artiştilor şi muzicii româneşti de valoare, Golden Stufstock îi aduce vineri noaptea, de la ora 02:00, pe scena mare din Vama Veche pe Baniciu & Kappl, două dintre cele mai importante personalităţi ale muzicii româneşti, doi prieteni buni, protagonişti ai celei mai de seamă legende a rockului românesc, Phoenix.

În ultima seară de festival, pe scena principală vor concerta: Phenomenon, Les Elephants Bizares, Z.O.B., Kumm, E.M.I.L., Timpuri Noi, Urma, Zdob şi Zdub, The Amsterdams şi Vasilică (localnic). Iar pe scena secundară îi puteţi vedea pe: Propaganda, Hush, Nuage, Relative, The Mushroom Story şi L'orchestre Roche.

A şaptea ediţie a festivalului Golden Stufstock, al cărui sponsor principal este Golden Brau, are loc în 3, 4 şi 5 septembrie 2009, pe plaja din Vama Veche. Organizatorii au decis ca scena principală să fie din nou pe plajă, revenind astfel la farmecul vechilor ediţii. Intrarea este liberă. Festivalul este produs de compania Capricorn & Capricorn Productions.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus