septembrie 2009
Caravana cinematografică
Caravana Cinematografică, în regia lui Titus Muntean, va fi prezentat în premieră mondială în competiţia secţiunii Flash Forward din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Pusan, desfăşurat în perioada 8-16 octombrie 2009.

Ajuns la a 14-a ediţie, Festivalul de la Pusan este cel mai mare şi important eveniment de gen din Asia, fiind supranumit Cannes-ul Asiei. În acest an vor fi prezentate nu mai puţin de 355 de filme din 70 de ţări, 143 dintre aceste producţii având premiera mondială sau internaţională la Pusan.

O noutate pentru cea de-a 14-a ediţie o reprezintă Flash Forward Award, trofeu în valoare de 20.000 de dolari, acordat câştigătorului secţiunii Flash Forward. Secţiunea îşi propune să descopere şi să promoveze tineri regizori aflaţi la primul sau al doilea film, proveniţi din ţări din afara Asiei.

Caravana Cinematografică este o ecranizare după nuvela cu acelaşi titlu de Ioan Groşan. Acţiunea filmului este plasată în România anilor '60, într-un sat izolat din Ardeal. Un camion vechi transformat într-o caravană cinematografică, coordonată de un activist de partid, soseşte în sat pentru a proiecta filme ruseşti de propagandă. Deşi iniţial oamenii hotărăsc să îi pună piedici activistului, în cele din urmă ajung la concluzia că cea mai inteligentă mişcare este să colaboreze cu reprezentantul partidului conducător.

Mircea Diaconu, Dorian Boguţă (recent prezent şi pe afişul filmului Francesca) şi Iulia Lumînare sunt câţiva dintre actorii care se regăsesc în distribuţia acestei pelicule.

Caravana Cinematografică este al doilea film al regizorului Titus Muntean după debutul apreciat de critică, Examen (2004). În 2006, Titus Muntean a semnat şi regia unor episoade din serialul TV Lombarzilor 8.

Filmul este o coproducţie româno-germană între Libra Film (producător Tudor Giurgiu) şi FilmKombinat şi beneficiază de sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi HBO.

Premiera în România este programată pentru 2010.
Regia: Titus Muntean Cu: Mircea Diaconu, Dorian Boguţă, Iulia Lumînare

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus