octombrie 2009
Locurile unde nu mai ajungem când creştem mari
O călătorie imaginară în ilustraţia de carte pentru cei mici

4 - 15 octombrie 2009, Ceainăria Cărtureşti (Str. Arthur Verona 13-15)
Vernisaj: joi, 8 octombrie 2009, ora 17.00

Locurile unde nu mai ajungem niciodată când suntem mari este o expoziţie de ilustraţie de carte ce are ca subiect o temă preferată în literatura pentru copii din toate ţările şi din toate timpurile: Călătoria - călătoria în locuri îndepărtate, exotice (Polul Nord, Asia, Africa), călătoria în spaţiul cosmic, călătoria în spaţii imaginare (Tărâmul celălalt, Ţara piticilor).

Printre expozanţi se numără: Bridget Strevens-Marzo (Ilustrator Coordinator în cadrul SCBWI Franţa), John Shelley (freelancer ce a pornit din Londra, autor al cărţilor The Secret in the Matchbox, Hoppy's New House şi The House of the World), Brian Karas (autor distins cu numeroase premii precum New York Times Book Review Best Illustrated Books, Boston Globe - Horn Book Award), Lois Bradley, Doug Cushman şi mulţi alţii.

În expoziţie puteţi consulta şi cărţile autorilor şi ilustratorilor români din care sunt extrase ilustraţiile prezentate - Prinţul în palatul de sticlă, Ziua în care a fugit somnul, Legenda Sfântului Valentin.

Organizator: SCBWI România, [email protected]
Parteneri: Librăriile Cărtureşti, Editura Soarele şi Luna, Mons Medius
Parteneri media: Itsy Bitsy, Liternet, Port.ro.

SCBWI (Society of Children's Book Writers and Illustrators) este o organizaţie profesională ce oferă servicii complete pentru cei care scriu sau ilustrează cărţi pentru copii. Creată în Los Angeles în anii '70, societatea numără astăzi 19.000 de membri în întreaga lume, acţionând ca o reţea de schimb de informaţii între scriitori, ilustratori, editori, agenţi literari, librari, educatori.

În România, SCBWI şi-a propus ca în fiecare toamnă să organizeze o expoziţie internaţională de ilustraţie de carte pentru copii. Publicul larg poate să se familiarizeze astfel cu opera unor autori originali din SUA, Marea Britanie, Franţa, Australia, nepublicaţi în România, cu stiluri şi tehnici diferite de ilustraţie, de la acuarelă şi guaşă la grafică şi colaj, şi cu opera publicată a autorilor şi ilustratorilor români membri SCBWI (Alina Darian, Irina Dobrescu, Stela Lie, Victoria Pătraşcu, Cristiana Radu).

Editura "Soarele şi Luna" a fost creată în 2007 de scriitoarea Alina Darian pentru a aduce copiilor o lume de poveşti noi, în care dragonii sunt uneori mai generoşi decât prinţii, prinţesele pleacă în căutarea prinţului lor, poveşti în care să găsească inspiraţie pentru a construi mai târziu o realitate mai aproape de aspiraţiile lor.

Mons Medius, înfiinţată în 1994, a avut ca primă activitate principală furnizarea de materiale şi echipamente fotografice, ajungând în scurt timp să ofere proprietarilor de magazine o soluţie completă, de la furnizarea laboratorului foto şi până la amenajarea magazinului.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus