Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul Naţional de Teatru, 2009

S-au pus în vânzare biletele pentru Festivalul Naţional de Teatru 2009!

octombrie 2009
Biletele pentru evenimentele incluse în cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru (31 octombrie - 8 noiembrie 2009) s-au pus în vânzare în majoritatea teatrelor care găzduiesc evenimentele, ele fiind în curând disponibile şi online!

Biletele pentru spectacolele din FNT 2009 se găsesc deja la Teatrul Naţional Bucureşti, Opera Naţională Bucureşti, Teatrul Mic. Teatrul de Comedie va deschide casa de bilete pentru doritori miercuri, 7 octombrie 2009, iar Teatrul Odeon luni, 12 octombrie 2009. În cursul această săptămâni se vor pune în vânzare bilete şi pe www.bilete.ro. Preţul biletelor variază în acest an de la 21,2 RON la 63,6 RON, pentru majoritatea evenimentelor existând şi bilete cu preţ redus, cu un cost mediu de 17,85 RON.

FNT 2009 a programat timp de 9 zile nu mai puţin de 90 de evenimente. Publicul va putea vedea în acest an 21 de spectacole din toată ţara, cele mai bune din stagiunea 2008/2009, 5 spectacole semnate de regizori debutanţi, un spectacol invitat din străinătate - Cântăreaţa cheală de Eugen Ionesco, montat de compania franceză Les Intempestifs - o premieră în regia lui Andriy Zholdak - Turandot - lansări de carte, dezbateri şi conferinţe.

Noutăţile ediţiei 2009 a Festivalului Naţional de Teatru sunt secţiunile speciale: Ionesco Event (o serie de spectacole şi evenimente dedicate marelui dramaturg), Opera Revival (spectacole de operă semnate de regizori de teatru) şi Nocturnele FNT (11 filme despre personalităţi din lumea teatrului), precum şi seria de spectacole radiofonice cu piese de Eugen Ionesco transmise de Radio România Cultural pe toată durata festivalului.

Vă aşteptăm cu drag la cea de-a 19-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru!

Toate articolele despre Festivalul Naţional de Teatru, 2009

Efecte ale participării profesioniştilor culturali străini în FNT, 2009, Comunicat de presă
 Un subiect depăşit - FNT 2009, Alice Georgescu
 Despre Festivalul Naţional de Teatru 2009, Cristina Modreanu