octombrie 2009
Spectacolul Turandot după Carlo Gozzi, regia Andriy Zholdak, a fost invitat la Fidena Theater Festival, care va avea loc la Bochum (Germania) în septembrie 2010. Această invitaţie vine în urma premierei din 30 septembrie şi 1 octombrie 2009 la care a asistat şi de care s-a arătat impresionată directorul festivalului german, Annette Dabs.

Spectacolul Turandot este inspirat dintr-un basm din culegerea orientalistului francez Pétis de la Croix, Cartea celor o mie şi una de zile, poveşti persane, ce îi serveşte regizorului drept fundament pentru crearea unei lumi suprarealiste, în care sforile sunt trase de însuşi Gozzi. Acest spectacol, care dezvăluie o nouă faţetă a regizorului Andriy Zholdak în faţa publicului din România, fără a sacrifica însă imaginile dramatice copleşitoare sau sensurile stratificate pe mai multe paliere, aduce pe scenă povestea unei prinţese chineze a cărei mână îi este promisă pretendentului ce va izbuti să dezlege trei ghicitori. Scenografia este semnată de Dragoş Buhagiar, sound-design-ul este creaţia lui Vladimir Klykov, textul a fost adaptat de dramaturgul Lia Bugnar, iar rolurile principale sunt interpretate de Cristina Flutur, Ema Veţean, Constantin Chiriac, Florin Coşuleţ, Cătălin Pătru şi Pali Vecsei.

Fidena Theater Festival este un eveniment ce prezintă spectacole de teatru pluridisciplinar, în care teatrul de păpuşi, arta vizuală, dansul şi filmul creează noi universuri fascinante. Desfăşurat la începutul lunii septembrie şi ajuns la cea de-a 52-a ediţie în 2010, Fidena Theater Festival are loc la Bochum cu sprijinul German National Arts Council şi al North Rhine-Westphalia Arts Council. Un eveniment inclus în programul Ruhr / Essen - Capitală Culturală Europeană 2010.

Publicul din România va avea şansa să vadă spectacolul Turandot la Sibiu miercuri, 7 octombrie 2009, de la ora 19.00, în sala Teatrului Naţional "Radu Stanca", şi la Bucureşti duminică, 1 noiembrie 2009, de la ora 21.00, în Sala Mare a Teatrului Naţional "I. L. Caragiale", în cadrul Festivalului Naţional de Teatru. Biletele pentru reprezentaţia de la Sibiu se găsesc la Agenţia Teatrală (Str. Nicolae Bălcescu, nr. 17) şi online, pe www.sibfest.ro.

De: după Carlo Gozzi Regia: Andriy Zholdak Cu: Cristina Flutur, Ema Veţean, Constantin Chiriac, Florin Coşuleţ, Cătălin Pătru, Pali Vecsei

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus