mai 2004
Festivalul TIFF 2004
Week-endul de deschidere al Festivalul Internaţional de Film Transilvania a adus spectatorilor din Cluj 3 seri senzaţionale, petrecute sub clar de lună în curtea interioară a Universitatii Babeş Bolyai. Ladykillers, Tais-Toi !, RetroacTIFF (cu spoturi publicitare româneşti de dinainte de '90 şi film muzical sovietic), In the Cut şi Monster au fost filmele cu care s-au delectat cei peste 600 de spectatori, în ciuda ploii şi a frigului.

Succesul extraordinar al proiectiilor i-a determinat pe organizatorii TIFF să cheme din nou iubitorii de film la cinematograful în aer liber. Aşa că miercuri şi joi porţile Universităţii Babeş Bolyai se deschid încă o dată, ca să se închidă abia pe 6 iunie, în ultima seară a Festivalului.

Miercuri seară, de la ora 22:00, sînteţi aşteptati să vedeţi sau să revedeţi comedia franţuzească Tais-Toi !, film la care spectatorii au fost bine udaţi de ploaie vineri seară. Se pare însă că filmul le-a plăcut atît de mult, încît au reuşit să oprească ploaia şi să rîdă în hohote alături de Jean Reno şi Gerard Depardieu, protagoniştii filmului. Tais-Tois! (Ciocu'Mic!) se află în topul publicului printre cele mai apreciate 10 filme de la TIFF.

Joi seara, tot de la 22:00, aveţi din nou întîlnire cu filmul surpriză al Festivalului: Monster a cîştigat premiul Oscar 2003 pentru cea mai bună actriţă în rol principal (Charlize Theron) şi este un MUST SEE absolut al TIFF, alături de Kill Bill vol. 2 şi Eternal Sunshine of the Spotless Mind, super producţii care vor umple cinematograful în aer liber vineri şi sîmbătă noaptea.

Duminică seara, pe 6 iunie, veţi putea vedea la Babeş-Bolyai marii cîştigători ai Festivalului, adică filmul cîştigător al Trofeului Transilvania şi filmul care primeşte Premiul Publicului.

Pînă acum 600 de locuri nu a fost suficiente pentru marea de oameni venită la filmele sub clar de lună. De miercuri seara aveţi din nou motiv să staţi pînă tîrziu în noapte alături de TIFF, pentru că filmele extraordinare se văd în aer liber, imediat cum se lăsă întunericul.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus