Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de film de animaţie anim'est 2009

Creepy Animation Night - Anim'est, 2009

octombrie 2009
Anim'est oferă iubitorilor de animaţie un eveniment fără precedent în mediul festivalier românesc: Creepy Animation Night.

Vineri, 9 octombrie 2009, începând cu ora 23.45, Cinema Patria va fi gazda unei nopţi speciale, dedicată animaţiilor horror şi bizare. Timp de 4 ore, vineri noaptea vor fi proiectate 24 de scurt metraje intercalate cu intervenţiile DJ-ului şi VJ-ului din Marsilia, Pakito Bolino. Pakito va mixa pe visualurile realizate de el, în acompaniamentul live al unui set de tobe şi al unei chitare bas. Programul evenimentului este disponibil pe situl festivalului.

Pakito şi-a început cariera ca desenator, însă a devenit cunoscut în mediile artistice abia după ce a înfiinţat editura Le Dernier Cri (Ultimul strigăt) la Marsilia. Activitatea editorială a grupului francez este unică: o expresie artistică extremă, fără nicio reţinere. Fondată în 1993, de Pakito Bolino, creierul acestei operaţiuni, şi Caroline Sury, editura este născută din cenuşa mişcării pariziene underground zine din anii '80 şi este specializată în serigrafie. Tulburătoare, amuzante şi brutale, benzile lor desenate sunt distribuite într-un tiraj extrem de redus. Celor doi li s-au alăturat în timp zeci de artişti din mai multe ţări. Le Dernier Cri a publicat peste 150 de cărţi, majoritatea încă tipărite manual, cu ecran de mătase, adevărate opera de artă încă vândute la un preţ foarte mic.

(Pakito Bolino)
Creepy Animation Night vă propune aşadar o întâlnire cu o lume underground a animaţiei, o noapte intensă, cu poveşti de groază şi muzică. Biletele, în valoare de 25 lei, se găsesc pe bilet.ro şi la Cinema Patria.

Un eveniment recomandat celor ce au împlinit 18 ani.

(4)

(Erszebet)

(ID)

(La catedral sumergida)

(Milovan Circus)

(Naiade)

(Sentences to Learn English)

Descarcă programul Anim'est 2009 aici.
Descarcă detalii despre proiecţiile Anim'est 2009 aici şi aici.

Toate articolele despre Festivalul de film de animaţie anim'est 2009

Cele mai bune filme de la Anim'est, 2009 vin la Băneasa Drive-In Cinema, Comunicat de presă
 O competiţie de lungmetraje nu tocmai ofertantă - Anim'est, 2009, Roxana Coţovanu
 Anim'est 2009 aduce un program de neratat la Cluj-Napoca!, Comunicat de presă