octombrie 2009
Cunoscut publicului pentru compoziţiile răsunătoare din Le fabuleux destin d'Amélie Poulain şi Good Bye Lenin!, celebrul muzician francez Yann Tiersen revine în România pentru a concerta din nou la Sala Palatului, miercuri, 4 noiembrie 2009.

În 2003, Yann Tiersen îşi încheia concertul solo din Bucureşti în aplauzele publicului impresionat de virtuozitatea interpretării şi calitatea compoziţiei Good Bye Lenin! în faţa pianului, a viorii şi a renumitului acordeon. De atunci, Tiersen a compus trei albume şi a cântat în toată lumea pe cele mai faimoase scene.

A lansat nouă albume de studio şi trei înregistrări din concertele sale în 14 ani de activitate. Albumul Yann Tiersen & Shannon Wright, apare în 2004, iar Les Retrouvailles, album de mare succes produs în colaborare cu renumiţi interpreţi francezi, este lansat în 2005. Anul trecut compune coloana sonoră pentru Tabarly, documentarul lui Jacques Perrin despre părintele iahtingului francez.

A colaborat cu trupele franceze Noir Desir, Red Cardell, Bästard, şi cu britanicii de la The Divine Comedy, trupa lui Neil Hannon. Este membru în This Immortal Coil, trupa dedicată reinterpretării pieselor Coil. Artistul cântă în luna septembrie 2009 cu Orka, cvintetul experimental din insulele Feroe, într-un turneu în Germania şi Polonia.

Tiersen apare pe scenă în multiple ipostaze: acompaniat de orchestră şi mulţi invitaţi, cu un basist / percuţionist şi un chitarist alături schimbând pianul cu acordeonul sau vioara chiar şi chitară electrică pentru piesele cu volum ridicat, atunci când muzica de avangardă întâlneşte sonorităţile genului rock.

La Bucureşti artistul va fi însoţit de şase muzicieni pregătiţi pentru un concert integral marca Yann Tiersen, cu tobe, chitări şi multe alte instrumente. Se remarcă solista Christine Ott şi prezenţa pe scenă a instrumentelor cu unde Martenot. Se pregăteşte o seară specială de noiembrie.

Concertul va începe la ora 20:00. Biletele, în valoare de 50, 70, 125, 155, 210 RON, sunt disponibile în reţeaua magazinelor Germanos, a librăriilor Cărtureşti şi online pe myticket.ro şi eventim.ro.

Un eveniment ARTmania.









0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus