octombrie 2009
Forging Europe Tour 2009, turneul de promovare iniţiat de Amorphis pentru promovarea noului album Skyforger, şi-a anunţat trupele din deschiderea concertului: Before The Dawn şi Amoral; două formaţii aşteptate şi ascultate în România.
Before The Dawn este proiectul iniţiat şi atent îngrijit de Tuomas Sakkonen, singurul membru constant al trupei ce a produs din 2003 cinci albume de studio şi a rulat mai mult de 15 muzicieni diferiţi pentru înregistrări şi concerte. Formaţia finlandeză a cântat în deschiderea concertelor Katatonia din turneul european şi scandinav în aprilie / mai 2003 şi alături de Moonspell în ţările baltice şi Finlanda, în toamna anului 2006.



Amoral a ajuns pe drumul cel bun din momentul lansării celui de-al patrulea album Show Your Colors, lansat în acest an prin SpineFarm Records, casa de discuri a trupei încă de la înfiinţare în anul 2000. După trei albume technical-death-metal, Wound Creations, Decrowning, Reptile Ride şi trei turnee în Europa, Amoral s-a despărţit de vocea lui Niko Kalliojärvi şi a urcat în topurile de specialitate printr-o producţie melodică de calitate: Show Your Colors.



Amorphis a concertat în 2006 la ARTmania Festival din Sibiu şi în 2008 la Romexpo împreună cu formaţia germană Haggard. Iniţial, trupa cânta un death-metal curat, dar albumele produse de-a lungul timpului au evoluat spre alte subgenuri muzicale. Textele pieselor sunt inspirate din poemul epic Kalevala, simbolul naţionalismului finladez, publicat în timpul dominaţiei ruse de medicul, folcloristul şi filologul Elias Lönnro.

După marele succes datorat noului membru Tomi Jousten, un vocalist deosebit, şi a magnificului album Eclipse din 2006, Amorphis a reînceput căutările în Kalevala şi a creat o nouă poveste: Skyforger. "Un album epic, impresionant şi solemn. Amorphis a atins noi înâlţimi, pentru ei cerul nu este este limita, ci doar începutul unei noi călători." (Terrorizer UK)

"Skyforger este puternic şi omogen. Fără nicio îndoială este cel mai melodios disc înregistrat până acum. Este din nou bazat pe o temă coerentă, deci continuăm liniile albumului precedent", a declarat chitaristul trupei, Esa Holopainen. Strălucind prin linii vocale deosebite, de la melancolie senină până la puternice voci groase completate printr-o orchestraţie folk intergrată într-o stofă de rock curat, Skyforger este un album puternic, concis şi expresiv.



Cele trei trupe vor cânta pe scena din Arenele Romane în 29 octombrie 2009, începând cu ora 20:00. Biletele, în valoare de 85 RON, sunt disponibile în reţeaua magazinelor Germanos şi Diverta, a librăriilor Cărtureşti, şi online pe ticketpoint.ro, myticket.ro şi eventim.ro. În seara evenimentului vor fi disponibile bilete în valoare de 95 RON.

Un eveniment ARTmania.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus