martie 2010
Festivalul Internaţional de film NexT, 2010
La cea de-a patra ediţie, Festivalul Internaţional de Film NexT le-a pregătit o surpriză de zile mari celor mici, părinţilor şi bunicilor. Sâmbătă, 17 aprilie 2010, ora 11.00, Cinema Scala va deveni pentru câteva ore o adevărată Ţară a Minunilor, gata să găzduiască toţi copiii iubitori de film din Capitală, cărora le este dedicat programul NexT Kids.

Spectatorii cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani sunt aşteptaţi la Scala pentru a urmări un program special de scurt metraje marca NexT, care oglindesc, în mic, compoziţia şi spiritul celui mai important festival de scurt metraj din România.

Filmele, premiate în festivaluri de film şi îndrăgite de milioane de spectatori din întreaga lume, provin din Marea Britanie, Polonia, Australia, Franţa, SUA, Germania, Canada şi vorbesc în mod emoţionant, surprinzător, amuzant, înduioşător despre şcoală, muzică, poezie, despre groapa de gunoi sau despre valiza nucleară. Tehnicile de animaţie, muzica şi sunetele, jocul copiilor actori şi ingeniozitatea magicianului argentinian care creează o întreagă junglă doar cu umbre ale mâinilor sale se reunesc în acest program, o experienţă cinematografică marcantă de care cei mai tineri spectatori ai festivalului se vor bucura din plin.

Proiecţia de o oră va fi urmată în foaierul cinematografului de două ore de activităţi special concepute pentru copiii care au vizionat filmele. Foarte tinerii spectatori NexT vor fi invitaţi să voteze şi să comenteze în mod inedit filmul şi personajul preferat, să lucreze cu elementele grafice şi sonore NexT (afiş, spot video, materiale promoţionale) şi să exploreze spaţiul cinematografului, amenajat special pentru proiectia NexT Kids, unde, bineînţeles, îi vor aştepta multe alte surprize, ascunse în decorul NexT.

La fel ca alte highlight-uri ale festivalului, NexT Kids beneficiază de asemenea de un clip realizat de Luiza Pârvu, Tudor D. Popescu, Anda Puşcaş şi Alexandru Matios, cu sprijinul copiilor de la Grădiniţa şi Afterschool Max & Moritz, care au povestit totul despre eroii şi filmelor lor preferate.

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT are loc în perioada 13-18 aprilie 2010 la Cinema Scala, Cinemateca Eforie şi mansarda Cărtureşti Verona din Bucureşti. NexT este o iniţiativă a Societăţii Culturale NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Festivalul Internaţional de Film NexT se desfăşoară în 2010 sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. Activităţile Societăţii Culturale NexT se încadrează în "Viziunea pe 30 de ani pentru România" a Casei Regale.
Bilete prin ticketfan.ro.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus