aprilie 2013
Atelierul de teatru al Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" Botoşani, împreună cu Asociaţia "Amfiteatru-2006" organizează cea de-a cincea ediţie a festivalului de teatru adolescent AmFiTeatru, în perioada 24 - 28 aprilie 2013, cu sprijinul Teatrului "Mihai Eminescu" Botoşani, al Memorialului Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu" şi al voluntarilor din cadrul Colegiului Naţional "Mihai Eminescu" din Botoşani.


În ultimele 10 zile, începând cu data de luni, 15 aprilie 2013, până la festival, pe data de 24 aprilie 2013, ne jucăm cu versuri (scrise, spuse, fotografiate ori simţite). Conceptul de poezile are rolul de a ne introduce în atmosfera pe care cea de-a cincea ediţie a festivalului o aduce cu sine: setea de cultură. Avem un Eminescu, care e fix lângă noi şi este de datoria noastră să îl valorificăm. Puştimea crede, puştimea vrea să descopere, e curioasă şi energică, iar dacă are posibilitatea să descopere mai mult decât o face la şcoală, ghiciţi ce... O va face! (http://www.atelieruldeteatru.com/2013/04/poeziua-1-in-55-zile-am-fi-teatru.html)

Trupele de teatru adolescent sunt extrem de norocoase, sincer! Pentru că pornesc dintr-un loc sigur: din şcoli, din sânul educaţiei. Astfel li se oferă mult mai multe ocazii să îşi extindă punctele de vedere. Asemenea copii întâlnim şi la Botoşani, atât amatori de teatru, cât şi spectatori amatori. AmFiTeatru îşi propune, în primul rând, să dăruiască. Cel mai important mod în care face acest lucru, este prin educarea tinerilor direct într-o sală de teatru. Şi e plăcut, e frumos. Dacă nu ne credeţi pe cuvânt, chiar să nu o faceţi! Veniţi de vedeţi cu ochii voştri, la Botoşani, în perioada 24 - 28 aprilie 2013!

De văzut, ar fi multe de văzut, mult de simţit, mult de zâmbit, mult de iubit. Mai jos găsiţi, ca un rezumat, programul spectacolelor din cadrul AmFiTeatru 5:

MIERCURI 24 aprilie 2013 - Sala Teatrului "Mihai Eminescu" Botoşani
ora 19.00 Spectacol Atelierul de teatru - Reţeta dragostei de Sabina Balan (strângere de fonduri)

JOI 25 aprilie - Sala Teatrului "Mihai Eminescu" Botoşani
ora 14.00 Deschiderea festivalului
ora 14.30 "Drama Club" Botoşani / La Lilieci după Marin Sorescu
ora 16.00 "Alter" Botoşani / Bună seara, domnule Eminescu - scenariu de Silvia Răileanu
ora 17.30 "Catharsis" Botoşani / Harap-Alb după Ion Creangă
ora 20.00 Maestrul, Meşterul şi Mihăiţă - Spectacol al Teatrului "Mihai Eminescu" Botoşani

VINERI 26 aprilie - Sala Teatrului "Mihai Eminescu" Botoşani
ora 14.30 "Antract" Săveni / Prada de Vladimir Helmis
ora 16.00 "Noi" Constanţa / Trei jobene de Miguel Mihura
ora 17.30 "As" Bucureşti / Never Let Me Go după Kazuo Ishiguro
ora 20.00 Şcoala lui Gufi după Ţara lui Gufi de Matei Vişniec - Spectacol al Atelierului de teatru Botoşani (în afara concursului)

SÂMBĂTĂ 27 aprilie - Ipoteşti - Centrul Naţional de Studii "Mihai Eminescu"
ora 11.00 "Alexandru Giugaru" Huşi / Huşi - oraş pe graniţă după Slawomir Mrozek
ora 14.30 "Amprente" Braşov / Nu sunt turnul Eiffel de Ecaterina Oproiu
ora 16.00 "Brainstorming" Bucureşti / Cină cu prieteni de Donald Marguiles
ora 19.00 Spectacol Divertisment
ora 19.30 Festivitate de premiere

Cam aşa va arăta sfârşitul lui aprilie 2013: cu mult teatru. Să tot fie!... Nu vă mai divulg nimic. Ah, ba da... Că dacă vreţi să ne onoraţi cu prezenţa la festival, trebuie neapărat să nu vă uitaţi tenişii cu teatru, zâmbetele şi voia bună!

ÎMPREUNĂ = AmFiTeatru!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus