septembrie 2017
100% Dans
Adolescenţii bucureşteni pasionaţi de dans sunt invitaţi în toamna lui 2017 la Dance Yourself - atelier de dans contemporan, la care participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere şi selecţie.

Atelierul este organizat de Asociaţia Culturală Control N şi are loc în perioada 9-15 octombrie 2017, într-unul dintre cele mai noi şi mai ofertante spaţii dedicate dansului contemporan din Bucureşti - Centrul Independent Coregrafic Linotip.

Dance Yourself este un proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural Bucureşti Oraş participativ. Înscrierile la atelierul Dance Yourself se pot face până la data de 1 octombrie 2017.

Dance Yourself - atelier de dans contemporan pentru adolescenţi îşi propune să ofere şansa unei experienţe de lucru profesioniste, în zona dansului contemporan, unui număr de 20 de adolescenţi din Bucuresti, selecţionaţi din liceele bucureştene. Atelierul va oferi grupului de participanţi un training intensiv în sfera dansului contemporan, îmbinând armonios elementele teoretice cu lucrul practic.

Îndrumaţi de Oana Răsuceanu, în calitate de trainer şi coregraf, toţi cei 20 de adolescenţi îşi vor crea propria poveste din mişcări, o poveste care va interacţiona cu poveştile personale ale colegilor de atelier. Viaţa lor de zi cu zi, cu ritmul şi energia specifice fiecăruia dintre ei, va reprezenta imboldul construcţiei artistice şi cercetării atelierului, care îşi propune să ofere şansa exprimării libere şi originale a unor mişcări coregrafice ghidate, dar nu impuse.

Dance Yourself Performance

Tinerii selecţionaţi în urma înscrierilor vor avea oportunitatea de a-şi analiza cele mai adânci trăiri, gânduri, senzaţii într-un mod creativ şi de a le transmite prin mişcare. Astfel, de-a lungul întâlnirilor de studiu, participanţii vor înţelege că braţele, capul, picioarele, degetele, genunchii, gâtul, umerii, spatele, gleznele, transmit uneori mai mult decât o privire, decât un cuvânt, două sau trei şi că au puterea să ne ajute să căutăm răspunsuri în noi înşine şi să le transmitem mai departe. Adolescenţii vor transpune în mişcări lucruri de care le e teamă, lucruri banale de zi cu zi, lucruri care îi bucură sau îi întristează.

Coregrafiile create alături de trainer-ul atelierului vor fi puse în evidenţă de un scenariu conceput de Oana Răsuceanu, inspirat din orele şi zilele de lucru petrecute alături de cei 20 de adolescenţi.

Atelierul se va încheia cu un performance dedicat publicului larg şi de specialitate deopotrivă. Cei 20 de adolescenţi vor deveni protagoniştii unui număr de 3 reprezentaţii ale unui spectacol creat de ei înşişi, un act artistic menit să cuprindă coregrafiile originale create de participanţi.

Cele 3 reprezentaţii cu public ale Dance Yourself Performance vor fi găzduite de 3 spaţii culturale din Bucureşti: Linotip - Centru Independent Coregrafic, Centrul de Teatru Educaţional Replika şi Make a Point - spaţiu de cultură independent, şi sunt programate la finalul atelierului şi începutul lunii noiembrie 2017.

Despre înscrieri
Toţi cei interesaţi se pot înscrie la adresa de email [email protected] până la data de 1 octombrie 2017 prin trimiterea unui mesaj cu subiectul "Înscriere Dance Yourself" care să conţină:
Numele
Număr de telefon
Vârsta
Liceul la care înveţi
Motivul sau motivele pentru care îţi doreşti să participi la Dance Yourself (maxim 1.000 de semne)
Menţiunea altor ateliere de gen la care ai mai participat (dacă e cazul)
Orice alte informaţii relevante legate de pasiunea ta pentru dans.

Despre Oana Răsuceanu
Oana Răsuceanu a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" - Facultatea de Film, secţia Comunicare audio-vizuală (scenaristică şi critică de film) şi S.N.S.P.A - Facultatea de Relaţii Publice şi Comunicare David Ogilvy în 2006.
A absolvit un master în Artă Coregrafică la UNATC în 2007.
A derulat o serie de proiecte în zona teatrului şi dansului, ca scenarist/ dramaturg, regizor şi coregraf, fiind în continuare activă în aceste domenii. Printre spectacolele realizate de ea până în acest moment se află Dorian (spectacol de dans contemporan, produs de Asociaţia Culturală Control N, co-finanţat de AFCN şi Ministerul Culturii prin programul Acces; selecţionat în cadrul Festivalului Naţional de Teatru - FNT2017), Telefonul din colţul străzii (după texte de Cristian Popescu - spectacol de teatru-dans integrat în modulul educaţional cu acelaşi titlu, implementat în 6 licee din Bucureşti în noiembrie 2015, cu sprijinul ArCub, parte din proiectul Eşti Bucureşti!), Dear Diary (spectacol de master în artă coregrafică, realizat cu sprijinul Teatrului Nottara din Bucureşti).

Spectacolul Dorian, creat de Oana alături de o echipă de artişti din domenii precum film, arhitectură, muzică, poate fi văzut în această toamnă la Teatrul Odeon din Bucureşti şi în diferite oraşe din ţară precum Cluj (la Teatrul Maghiar de Stat), Târgu Mureş (la Teatrul Naţional din Târgu Mureş), Buzău (la Teatrul "George Ciprian"), Tulcea (la Teatrul "Jean Bart") şi Sibiu (la Teatrul GONG).

Începând cu 2009, în calitate de trainer, Oana a derulat o serie de ateliere de dans contemporan şi scenaristică, dedicate adolescenţilor. Din 2009 este membru-fondator, preşedinte şi trainer al Asociaţiei Culturale Control N.

Dance Yourself - atelier de dans contemporan este organizat de Asociaţia Culturală Control N, un proiect cultural finanţat în cadrul Programului cultural Bucureşti Oraş participativ. Atelierul este implementat cu sprijinul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), având susţinerea partenerilor LINOTIP - Centru Coregrafic Independent, Centrul de Teatru Educaţional Replika şi Make a Point.

Mai multe informaţii pe www.controln.ro şi pe pagina de facebook.
Parteneri media: Zile şi nopţi, Ziarul Metropolis, Hotnews, Revista Yorick, Liternet, Sub25, Revista Plic, Revista Sunete, Cooperativa urbană, Blogu lu' Otravă, cristinabazavan.ro, Teen Press

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus