septembrie 2017
Articole diverse
După o vară de ateliere şi exerciţii, de familiarizare cu tehnici şi cu colegi noi, cei doisprezece rezidenţi din cadrul celei de a doua ediţii Fresh Start - rezidenţe de creaţie sunt pregătiţi să îşi prezinte produsele a două luni de muncă intensă.

Cele două grupe formate fiecare dintr-un regizor, un dramaturg, un scenograf şi trei actori, cu toţii absolvenţi de nu mai mult de patru ani, au lucrat, sub mentoratul unui artist cu experienţă, pe tehnicide teatru documentar sau teatru performativ, fiecare dintre echipe realizând câte un spectacol care utilizează una din aceste metode.

Weekend-ul acesta, Centrul de Teatru Educaţional REPLIKA (Str. Lânăriei, 93-95, sector 4) găzduieşte prezentările celor două spectacole din cadrull rezidenţei de creaţie Fresh Start a celor 12 tineri artişti din toată ţara. Ne-ar bucura să fiţi alături de noi, să îi cunoaşteţi pe rezidenţii Fresh Start şi să vedeţi cele două spectacole devised pe care le-au creat alături de mentorii lor, David Schwartz şi Ferenc Sinkó.

Sâmbătă, 9 septembrie 2017, ora 19.00
prezentarea echipei de teatru performativ
Ziua în care papucii mei şi-au înghiţit limba
Rezidenţi: Casandra Topologeanu (regie), Ioana Hogman (dramaturgie), Gábor Zsófi (scenografie), Oana Marcu (actriţă), Radu Dogaru (actor), Claudiu Urse (actor)
Mentor: Ferenc Sinkó

 

Gândeşte-te la drumul pe care îl parcurgi cu regularitate. Fie că e vorba despre drumul către job sau şcoală, drumul spre cineva sau întoarcerea acasă, observă-ţi mintea alergând între ceea ce vede, ceea ce revede şi toate lucrurile de care îţi aminteşte sau pe care le proiectează. E ceva plictisitor şi plăcut în acest refren. Asta până când, într-un moment necunoscut, se întâmplă ceva neaşteptat, ceva ce nu s-a mai întâmplat până acum şi care e puţin probabil să se mi întâmple a doua oară. Există posibilitatea ca acest eveniment, necunoscut încă, să schimbe ceva pentru totdeauna.

Duminică, 10 septembrie 2017, ora 19:00
prezentarea echipei de teatru documentar
#ABUZ. Mâine plec acasă
Rezidenţi: Adina Lazăr (regie), Adriana Creangă (dramaturgie), Clara Manea (scenografie), Ioana Chiţu (actriţă), Alexandru Chindriş (actor)
Mentor: David Schwartz


Spectacolul #Abuz urmăreşte erorile din sistemul judiciar pornind de la cazul Danielei Tarău, arestată pe nedrept în perioada 2001-2002. De aici se ajunge la modul în care decurg arestările în prezent şi la cum este perceput sistemul de cei ce deţin controlul şi care ar trebui să rezolve problemele.

Vârstă: 14 +
Intrarea liberă în limita locurilor disponibile! / Rezervări: [email protected] / 0732.101.860

Un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi de Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus