ianuarie 2017
100% Dans
Studioul LINOTIP este un centru independent de spectacole de dans contemporan şi physical theatre din Bucureşti ce îşi începe prima stagiune cu două premiere, Babel şi 2 femei contemporane.

LINOTIP Centru Independent Coregrafic a fost special creat pentru a creşte diversitatea în ponderea de spaţii independente, şi pentru a pune în valoare dansul contemporan şi importanţa prezenţei acestuia în segmentul artelor performative naţionale.


Spectacolul Babel în coregrafia lui Arcadie Rusu şi 2 femei contemporane în coregrafia Ioanei Marchidan sunt primele spectacole din repertoriul LINOTIP şi au fost create în coproducţie cu Centrul Naţional al Dansului Bucureşti.

Spectacolele pot fi vizionate în zilele de 1, 3, 6, 11, 15 februarie 2017 (Babel), respectiv 8, 12, 28 februarie 2017 (2 femei contemporane) de la ora 20:00 la sediul LINOTIP, situat în incinta Palatului Universul, pe strada Ion Brezoianu nr 23-25, corp B, etaj 1. Preţ bilet: 50 lei.


Babel
Concept si coregrafie: Arcadie Rusu
Cu: Ioana Marchidan, Alex Călin, Galea Bobeicu, Diana Spiridon, Alin State, Arcadie Rusu
Muzică: Alexandru Suciu
Scenografie, afiş şi light design: Hermina Stănciulescu


Babel este un spectacol de dans contemporan despre iluzia stabilităţii. Despre omul contemporan şi oraşul ca o junglă, în care fiecare organism încearcă să supravieţuiască aşa cum poate. Gândurile noastre sunt o multitudine de proiecţii asupra realităţii şi a lucrurilor care ar trebui să se alinieze la o normalitate în care să ne trăim vieţile. Dar ce se întâmplă într-o societate când predomină dezinteresul sau când scopul principal este dus către aspiraţii personale materiale? Atunci apare dezechilibrul, iar noi ne împiedicăm zilnic de situaţii reale: cozi interminabile, spitale, birocraţii, şantiere, farmacii, mentalităţi, forme de comunicare, ieşit din fire şi scăpări de sub control. Totuşi prin toate acestea se scurge mereu speranţa, care îl face pe om să meargă mai departe, să găsească mereu balansul, să danseze.

2 femei contemporane
Concept şi coregrafie: Ioana Marchidan
Cu: Flavia Giurgiu şi Ioana Marchidan
Muzică: Vasile Gherghel
Scenografie, afiş şi light design: Hermina Stănciulescu


2 femei contemporane este un performance/spectacol feminist de dans contemporan, inspirat de condiţia femeii în societatea actuală. Realizăm că de-a lungul istoriei nu s-au schimbat extrem de multe lucruri în ceea ce priveşte statutul, condiţia, prezenţa în funcţii de conducere a femeii, felul în care suntem divizaţi social în două categorii distincte şi mai ales ce impact are asta asupra noastră. 2 femei contemporane este un spectacol care îţi propune cu umor şi în acelaşi timp cu seriozitate o perspectivă asupra acestor problematici. Spectacol recomandat tuturor. Feminist poate fi şi un bărbat.

Pentru rezervări şi informaţii suplimentare: 0735 385 002 şi eventbook.ro/hall/linotip-centru-independent-coregrafic

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus