Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri

Atelier de fotografie cu Andrei Baciu - Delta Dunării, tărâmul dintre ape, 7 - 10 iunie 2018

martie 2018
Toate informaţiile, inclusiv programul şi formularul de înscriere, se află pe site-ul Danube Delta Life: https://www.danubedeltalife.social/atelier-foto-iunie/

Despre atelier
Atelierul este adresat tuturor celor care iubesc fotografia şi vor să descopere poezia unui tărâm între ape, aşa cum este Delta Dunării.
Vă invităm să petreceţi patru zile în zona comunei Sfântu Gheorghe, la confluenţa dintre Dunăre şi Marea Neagră, să fiţi inspiraţi de natură şi de oameni şi să va bucuraţi de compania unui grup de fotografi pasionaţi.
Programul atelierului este unul mai lung decât al altor oferte standard, lăsându-vă să petreceţi mai mult timp în Deltă. Începe joi la prânz şi se termină duminică la prânz.

Fotograful lider
Fotograful Andrei Baciu este liderul atelierului, care va prezenta partea teoretică şi vă va îndruma pe teren. El va fi asistat de ghizi locali experimentaţi în organizarea sesiunilor practice.
Partea teoretică va cuprinde noţiuni despre bazele ideatice ale demersului fotografic, o prezentare de tehnici de procesare şi o sesiune specială de fotografie nocturnă.

Zona
Zona unde se află comuna Sfântu Gheorghe şi aria naturală protejată Sacalin-Zătoane sunt unele din cele mai sălbatice şi bogate zone din punct de vedere al biodiversităţii din Delta Dunării.
Situate în extremitatea estică şi fiind într-o continuă schimbare, oamenii locului sunt cei mai potriviţi să vă ghideze prin relieful complex al meandrelor, lacurilor salmastre, mlaştinilor sau dunelor şi să vă ajute să înţelegeţi şi să descoperiţi mai bine Delta.
Poluarea luminoasă aproape inexistentă va face din timpul petrecut în Deltă sub cerul înstelat de vară unul de neuitat.
Veţi avea ocazia să participaţi la o sesiune foto nocturnă. Conduşi de ghidul local veţi pleca după apusul soarelui spre un loc din afara satului, unde vă veţi instala aparatele şi unde Andrei vă va demonstra cum puteţi imortaliza poezia nopţii şi Calea Lactee.
Un alt moment deosebit al atelierului pe care vi-l propunem este pregătirea unei ciorbe tradiţionale în baltă cu pescarii locali. Istorisirile în jurul ceaunului care fierbe vă vor întregi experienţa descoperirii şi imortalizării unei Delte ascunse.
În fiecare dimineaţă la răsărit şi la apus vă veţi bucură de natura spectaculoasă şi mereu schimbătoare a Deltei, de apele care mişcă plaurii şi de vântul care vă va însoţi la mare.

Cazarea
Veţi fi cazaţi în gospodăriile locale din Sfântu Gheorghe. Prin participarea la acest atelier banii dumneavoastră contribuie direct la dezvoltarea durabilă şi responsabilă a turismului local unde membrii comunităţii sunt implicaţi direct în oferirea serviciilor de ospitalitate. Aflaţi mai multe detalii despre misiunea noastră şi despre călătoritul responsabil pe website-ul nostru.
Danube Delta Life este un antreprenoriat social. O parte din profiturile obţinute în urma acestui atelier vor fi direcţionate către conservarea naturii acestui loc minunat şi pentru susţinerea iniţiativelor de dezvoltare comunitară.

Inclus în preţ*:
Taxa de participare la atelier
Cazarea în camere duble
Mesele (mic dejun, prânz, cină)
Transportul pe apă de la Mahmudia la Sf. Gheorghe şi retur
Taxa de intrare în Rezervaţia Biosferei Deltei Dunării
Apă potabilă pe toată perioadă atelierului
Posibilitatea de a împrumută saci impermeabili pentru protecţia echipamentului foto
Pachet de bun venit cu hartă şi informaţii despre zonă
* 1.600 lei, cu plată integrală sau cu avans de 25% din sumă, cu rambursare de 50% cu cel puţin 2 săptămâni înainte, cu rambursare de 0% cu mai puţin de 2 săptămâni înainte. Vă vom returna avansul sau suma integrală dacă nu se ocupă cel puţin 4 locuri.

Preţul nu include:
Transportul individual până la Mahmudia
Suplimentul de cameră single, 120 lei
Asigurarea de călătorie, a echipamentelor foto şi a altor bunuri personale.

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.