Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Anunţuri

Expoziţie de postere activiste: A4ACTIVISM @ RDW


mai 2018
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Creionetica prezintă duminică, 20 mai 2018, începând cu ora 18:00, în premieră la hub-ul cultural bucureştean POINT, vernisajul expoziţiei A4Activism - Istoria Afişului Activist, în cadrul evenimentelor conexe Romanian Design Week 2018. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe 27 mai 2018.

Expoziţia prezentă o selecţie de postere care trec în revistă câteva din marile problemele cu care se confruntă umanitatea. Celebrează designul activist şi arta angajată, pentru curajul de a semnala problemele prezentului şi de a genera schimbare în orice om care se gândeşte la viitor şi generaţiile următoare. 

Albumul şi expoziţia propun o incursiune documentară a colaborărilor dintre organizaţiile societăţii civile internaţionale şi figuri definitorii ale istoriei artei vizuale: Pablo Picasso, Joan Miró, Shigeo Fukuda, Tom Eckersley, Milton Glaser, Barbara Kruger, Guerrilla Girls, Keith Haring, Shepard Fairey şi Banksy. Totodată, este interesantă şi dinamica locală şi diversele colaborări ale ONG-urilor cu artişti români: KITRA, Paula Rusu, Wanda Hutira ş.a.

Proiectul cultural este dezvoltat de Agenţia Creionetica şi a fost co-finanţat în 2017 de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Agenda evenimentului:

20 mai 2018: Vernisaj cu Proiecţia specială a filmului documentar Ultimul căldărar- o poveste impresionantă despre romii căldărari dintr-un sat din judeţul Mehedinţi, cu imagini de excepţie şi o documentare jurnalistică cu înalte standarde de calitate de către artistul-fotograf Cosmin Bumbuţ şi jurnalista Elena Stancu.

Aceştia surprind o comunitate pe cale să-şi piardă identitatea ocupaţională şi un tablou al exodului romilor spre Occident. În satul Corcova, căldărăria, meseria tradiţională a comunităţii rome, este pe cale de dispariţie. Geo, un căldărar care a renunţat la şcoală la 12 ani când s-a căsătorit, nu are prea multe alternative să-şi întreţină familia. Tânărul se deplasează periodic mii de kilometri până în Franţa unde caută fier vechi la gropile de gunoi sau până în Belgia unde culege fructe. Filmul spune o poveste de subzistenţă despre comunitatea romă, una dintre cele mai sărace şi marginalizate din Europa.

TRAILER: https://vimeo.com/162246307

25 mai 2018: Proiecţia specială a documentarelor romantic-activiste Cealaltă viaţă a lui Charon şi Stăripermutări de Ioana Ţurcan, producător de filme experimentale cu un background în coregrafie şi sport de contact.
Artista provoacă revoluţii la scară redusă abordând subiecte legate de gen, aşteptări sociale/ percepţii, stereotipuri şi romantism cultural, implicând relaţiile dintre corp şi spaţiu, identitate de teren şi proprietate. Personajele primului documentar fac parte dintr-o comunitate de romi care trăieşte săpând morminte şi frecventând funeralii, în timp ce în al doilea film, folosindu-se de arhive personale, filme de 8 mm şi fişiere digitale, autoarea încearcă să revoce ideea de ritualuri în tranziţie, identitate şi percepţie din două ţări diferite.

WEBSITE: https://www.ioanaturcan.com/projects

CREIONETICA 
este agenţia specializată în strategii de comunicare cu impact cultural, de mediu şi social. Cu viziunea unor activişti şi cu experienţa unor oameni de comunicare, creionează idei pentru o societate în conexiune cu natura, arta şi omul.

POINT este un hub cultural din Bucureşti al cărui line-up se află într-o continuă evoluţie şi merge dincolo de eclectic: teatru, dans, instalaţii performative şi construcţii artistice inovatoare în ton cu cele mai recente dezvoltări de pe scena contemporană internaţională, expoziţii de arte vizuale, concerte, workshop-uri, proiecţii cinematografice şi conferinţe culturale. 
www.a4activism.ro
0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Festivalul Gellu Naum, ediţia I, 2016, Comunicat de presă
 Ediţie aniversară - Festivalul Internaţional de Folclor Muzici şi Tradiţii în Cişmigiu, 2016, Comunicat de presă
 Peste 50 de evenimente la cea de-a zecea ediţie a Nopţii Institutelor Culturale, 2016, Comunicat de presă
 Horia-Roman Patapievici şi Andrei Şerban la Humanitas Cişmigiu, joi, 18 decembrie 2014, Comunicat de presă
 Andreea Tălpeanu, în expoziţia Atteinte à la beauté de la Paris, alături de Orlan, Comunicat de presă
 Alte articole


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected]. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer